L’Ajuntament de Mollet apaga les llums de diferents espais per l’Hora del Planeta

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’adherirà a la campanya de l’Hora del Planeta que se celebra aquest dissabte 26 de març. El propòsit d’aquesta iniciativa, considerada com el major moviment ambiental de la història, és conscienciar a la societat sobre la necessitat d’adoptar mesures per fer front al canvi climàtic amb una apagada elèctrica voluntària durant una hora.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollet apagarà els llums d’alguns dels seus edificis i monuments més emblemàtics el proper dissabte 26 de març entre les 20.30 i les 21.30 h.

Els edificis seran:

  • Campanar de l’Església
  • Font modernista de Prat de la Riba
  • La Rotonda del Calderí
  • La Rotonda de la Vinyota

Segons l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “aquesta adhesió és una mostra més del compromís de Mollet amb la preservació del medi ambient i la lluita contra la crisi climàtica, un compromís ferm i amb actuacions concretes, com les que fa anys que apliquem, i les que hem posat en marxa i posarem després de decretar a la nostra ciutat l’emergència climàtica”.

De la seva banda, el regidor de Justícia Ambiental, ecologisme i transició energètica, Raúl Broto, ha defensat aquesta iniciativa “com un gest per posar de manifest les serioses amenaces que estan provocant la crisi climàtica i la pèrdua de diversitat. Aquest any, a més, l’hora de planeta coincideix amb l’imminent celebració de la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre diversitat ecològica on caldrà donar un pas més per decidir sobre un nou pla d’acció global per la propera dècada”.

L’Hora del Planeta és un esdeveniment mundial impulsat per l’organització World Wide Fund for Nature (WWF) i el primer cop que es va organitzar va ser a Sidney l’any 2007.