Xerrada i Tallers Activitat física per a les persones amb malaltia renal de la Fundació Sanitària Mollet

JORNADA. Dia Mundial de l’Activitat Física 2022. Dimecres, 6 d’abril de 2022.Hospital de Mollet.

En motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física (#DMAF2022), el Servei de Nefrologia de l’Hospital de Mollet organitza la jornada “Activitat Física per a les persones amb malaltia renal”. 
L’activitat física és un dels punts fonamentals per mantenir un estil de vida saludable i prevenir tot tipus de malalties. Per a les persones afectades per alguna malaltia renal, que actualment representen el 10% de la població, és també important per minimitzar-ne els símptomes i afavorir una millor condició física.
La malaltia renal afecta a la condició física de les persones i pot comportar una major fragilitat degut a la pèrdua de massa muscular i a altres patologies associades a la malaltia renal com diabetis, hipertensió o problemes cardiovasculars. Per altra banda, una bona condició física i un bon programa d’exercici permet revertir la fragilitat i, per tant, disminuir la pèrdua de capacitat funcional i cognitiva, reduint el sedentarisme i potenciant l’autonomia de la persona. 
La Jornada va dirigida a totes aquelles aquelles persones amb malaltia renal i als seus cuidadors/es i familiars que vulguin conèixer els beneficis i les pautes a seguir per tal de minimitzar els efectes de la malaltia en el dia a dia de la persona.
La Jornada comptarà amb una Conferència online sobre l’Activitat física per a les persones amb malaltia renal i uns Tallers pràctics al Parc dels Pinetons on s’introdueixen algunes tècniques com la Marxa nòrdica i el Pilates amb professionals de l’esport especialitzats en malalties cròniques. Els tallers són presencials i tenen places limitades.  

CONFERÈNCIA ONLINE


TALLERS PRÀCTICS: 

Tallers d’iniciació a l’activitat física impartits per especialistes en esport per a persones amb malalties cròniques. 

 • Hora: 11:30h – 13:00h
 • Lloc de trobada: Roure del Vallès, davant de l’Hospital. 
 • Inscripció (places limitades per ordre d’inscripció): https://forms.gle/HSgQnE9MDUarbcf86
  • Taller 1: Grup d’Iniciació a la marxa nòrdica
  • Taller 2: Grup de Pilates

PROGRAMA CONFERÈNCIA ONLINE
Xerrada online. L’activitat física per a persones amb malaltia renal

 • 10:00h. Activitat física i salut. Marta Pascasio, Cap del Servei de Rehabilitació de la Fundació Sanitària Mollet
 • 10:10h. La malaltia renal en els nostres temps. Dr. Jordi Calls, cap del Servei de Nefrologia de la Fundació Sanitària Mollet
 • 10:20h. L’activitat física durant les diferents fases de la malaltia renal. Alicia Rovira, infermera gestora del Servei de Nefrologia de la Fundació Sanitària Mollet, i Nicolàs Jaramillo, especialista en ciències de l’activitat física i l’esport. 
 • 10:40h. Programes d’exercici físic per a persones amb malaltia renal. Dra. Sonsoles Hernández, especialista en exercici físic per a persones amb enfermetats cròniques i trasplantaments.