Comença la 15a Mostra Internacional de Titelles de Mollet, un dels grans esdeveniments culturals del país

La MITMO s’inaugura oficialment avui divendres, a les 18 h, a la plaça de Prat de la Riba. La Mostra està organitzada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la companyia molletana Galiot Teatre, i torna amb el format de sempre després de dos anys de Covid-19. El festival ofereix 24 espectacles i més de 60 representacions que ompliran de vida la ciutat durant tres dies.

La Mostra Internacional de Titlles de Mollet del Vallès s’inaugurarà a les 18 h, a la plaça de Prat de la Riba amb tot un clàssic: En Patufet, a càrrec de Galiot Teatre.

Després, de 19 a 20 h, al parc de les Pruneres continuarà l’espectacle amb les instal·lacions interactives creades per la companyia molletana, on infants i famílies poden posar-se a la pell dels titellaires. Es tracta de Món Titella, Munta Titella i Giravolta Titelles.

Per tancar el primer dia de la MITMO, a les 20.45 h, a la plaça de Catalunya, la companyia Valeria Guglietti, de Vilanova i la Geltrú, oferirà l’espectacle d’ombres xineses Roma Umbra, Números Romanos, que explica històries de personatges de la cultura romana.

24 espectacles, 60 representacions, 17 companyies

Durant els tres dies de la MITMO hi haurà 24 espectacles i més de 60 representacions de titelles de guant, marionetes de fil o titelles de sobretaula, que aniran a càrrec de 17 companyies de la República Txeca, Argentina, Anglaterra, Catalunya, País Basc, País Valencià i Saragossa.

Un dels moments més esperats són els dos espectacles itinerants amb titelles de gran format. Serà el diumenge, a les 12 h, al parc de les Pruneres, amb El petit Lilo, de la companyia Actua Produccions, de Vallgorguina, i Los Extintos, de la companyia Opakar, de Barcelona.

Les representacions es portaran a terme en carrers, places i al parc de les Pruneres, i també en espais tancats com el Mercat Vell, el Centre Cultural La Marineta o la Sala  Fiveller.

D’altra banda, aquests dies, el Museu Abelló farà unes jornades de portes obertes durant les quals s’ha organitzat un taller familiar de titelles en què es prenen com a model els titelles de la col·lecció de Casa Abelló.

Tot i que els plats forts de la Mostra Internacional de Titelles són els dies 8, 9 i 10 d’abril,  les activitats per anar escalfant motors van començar a finals de març amb el Circuit dels Aparadors dels Titelles dels comerços de la MITMO i les visites dels titelles a les escoles bressol i al Mercat Municipal.

La regidora de Cultura i de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha explicat que “tot és a punt pel retorn de la MITMO, un dels grans esdeveniments culturals del país, tant per la qualitat titellaire com per la quantitat de públic que omple els carrers de la ciutat”. Pérez Piedrafita ha agraït “la implicació dels comerços, dels restauradors, del Museu Abelló o del Centre Ocupacional del Bosc perquè, sense ells, la Mostra seria inviable”.

Una de les característiques del festival és la voluntat que tota la ciutat s’hi impliqui i per això va néixer el Circuit dels Aparadors dels Titelles. Fins el 8 d’abril, 10 botigues del centre de Mollet lluiran als seus aparadors titelles dels personatges i escenes dels contes clàssics. A més, durant els dies de la MITMO, 8 restaurants del municipi oferiran el Menú dels Titelles a un preu assequible.

En el festival tampoc hi poden faltar els Mollets blaus, les típiques galetes de la MITMO. Els dolços estan elaborats exclusivament pels nois i noies del taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc, un projecte d’integració i inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual.