Ajuntament i Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Hospital inicien un projecte d’apadrinament al Parc dels Pinetons

Des del passat mes de febrer, un grup d’usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de la Fundació Sanitària Mollet han iniciat un projecte d’apadrinament del Parc dels Pinetons.

L’activitat s’emmarca en el projecte Apadrina un Parc impulsat per l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb l’objectiu de fomentar que entitats i voluntariat facin activitats de caràcter mediambiental als parcs de la ciutat i, així, promoure la implicació de la ciutadania en la conservació del medi ambient, fomentar el sentiment de pertinença cap a la ciutat, enfortir les polítiques de conservació del patrimoni natural, incrementar la quantitat i la qualitat de la infraestructura verda de la ciutat, afavorir els hàbits biosaludables de la ciutadania i crear una xarxa coordinada de voluntariat ambiental.

Amb tots aquests propòsits, el grup d’usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària durà a terme activitats de conscienciació i realització de tasques a l’entorn natural del Parc dels Pinetons per incrementar la relació i els serveis que aporten les zones verdes a la salut de les persones.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha assenyalat que “el Parc dels Pinetons és un exemple de participació ciutadana, un gran Parc verd impulsat des de fa més de 30 anys en les diverses Festes de l’Arbre, complementat amb el guiatge i l’expertesa de la tasca municipal en l’àmbit de la biodiversitat. Estem molt satisfets d’aquest nou projecte conjunt amb l’Hospital de Mollet, per a qui el Parc dels Pinetons és una de les seves principals potencialitats. Broto ha afegit que  “el projecte ens permet seguir ampliant aquesta ànima participativa del Parc, amb una nova visió associada a la salut que proporciona”. 

Un estudi ha identificat 40 espècies protegides per llei que habiten al Parc dels Pinetons. Entre les 203 espècies, 79 són vegetals i 124 animals.