Els punts de recàrrega municipal de vehicles elèctrics de Mollet incrementen el seu ús un 40% durant el 2021

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Mollet compta amb dos punts de recàrrega municipal gratuïta al centre del municipi, a l’avinguda Burgos i a l’avinguda Jaume I. L’ús de l’estació de l’Avinguda Burgos ha crescut en un 40% durant el 2021 passant de 406 recàrregues el 2020 a 1075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat dels 79 al 179 durant el mateix període.  L’estació de l’Avinguda Jaume I ha augmentat en un 470% durant el 2021 passant de 322 recàrregues el 2020 a 1.514 l’any passat. No obstant, cal tenir en compte que en aquest cas, les dades de 2020 són parcials, ja que punt va entrar en funcionament a mitjans d’any.

L’Ajuntament assumeix el cost de l’energia subministrada i el manteniment dels punts amb l’objectiu de potenciar l’ús del vehicle elèctric i no contaminant. Es tracta d’Estacions de Recàrrega Semiràpida (EdRsR), amb una potència total de 22 kW cada una. En el cas del punt de l’Av. Burgos, permet carregar un turisme o motocicleta, i en el cas de l’Av. Jaume I, dos turismes o motocicletes simultàniament. Les estacions subministren energia 100% renovable als vehicles elèctrics.

Mollet del Vallès referma el seu compromís amb el medi ambient i la promoció de la mobilitat sostenible i segura amb aquests punts de càrrega públics, que a més, suposen incentiu per a consumir al comerç local mentre el vehicle s’està carregant.

El regidor de Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que “estem estudiant el model per implantar i gestionar nous punts per part l’Ajuntament per incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i potenciar aquest tipus de mobilitat“. Broto ha afegit que “això se suma a altres mesures preses per a reduir la contaminació a la ciutat, com la progressiva electrificació dels cotxes municipals o la declaració de Mollet, Ciutat 30“.