Mollet obre el 9 de maig el període de preinscripció a les tres escoles bressol municipals

El dilluns 9 de maig s’obre els període de preinscripció i matriculació de les tres escoles bressol municipals: La Xarranca, La Filadora i Els Pinetons. El període de preinscripció serà fins el 20 de maig i, un any més, les sol·licituds de preinscripció es faran de forma telemàtica a través del link https://ja.cat/escolesbressolmollet. En cas de necessitar suport a l’hora de fer la preinscripció telemàtica es pot trucar al 93 563 51 25.

Amb l’objectiu d’oferir a les famílies informació sobre les tres escoles s’organitzen les jornades de portes obertes que es faran de forma telemàtica amb la possibilitat també de fer visites presencials amb cita prèvia a aquelles famílies que ho requereixin.

Així, s’ha habilitat un espai al web municipal www.molletvalles.cat on s’oferirà informació i imatges per poder conèixer el projecte, l’equipament i les propostes de les tres escoles.

També es poden conèixer en detall les escoles a través dels seus blocs.

Pel que fa les visites presencials es concertaran amb cita prèvia i en condicions de seguretat sanitàries del 2 al 4 de maig de 17.30 h a 19 h. Per concertar la cita, caldrà trucar del 25 al 29 d’abril de 10 h a 12 h al telèfon de cada escola que es vulgui visitar

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, aplicarà la tarifació social a les escoles bressol amb l’objectiu de seguir promovent una educació pública, inclusiva, universal i de qualitat.

Així, la tarifació social permetrà pagar la quota d’escolaritat en funció dels ingressos econòmics de cada família. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica durant el mateix període de preinscripció, és a dir, del 9 al 20 de maig a través del mateix enllaç https://ja.cat/escolesbressolmollet on també hi haurà un simulador per comprovar si es compleixen els requisits per rebre aquest ajut.

La novetat per al proper curs és que la Generalitat de Catalunya va anunciar l’1 d’abril la gratuïtat pel nivell P2 a les Escoles Bressol Municipals. Des de l’Ajuntament s’està treballant per modificar l’ordenança municipal que regula aquests preus públics.

Per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “el compromís d’aquest Ajuntament per l’educació dels nostres infants de 0 a 3 anys és clar i decidit i defensem l’educació pública i de qualitat, com posa de manifest l’existència de tres escoles bressol totalment públiques i els ajuts que oferim a aquelles famílies que ho necessitin”.

De la seva banda, el regidor d’Educació, Raúl Broto, ha recordat que les escoles bressol “tot i no ser un servei obligatori, l’Ajuntament de Mollet té clar que han esdevingut una necessitat social per als nostres infants de començar a relacionar-se amb altres infants i amb el seu entorn”.