Per un Servei d’Atenció Domiciliària públic i de gestió directa de qualitat a Mollet ja!!

Els Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) són uns recursos i accions dirigides a les persones que, per raó d’edat, de dependència o de discapacitat tenen limitada l’autonomia personal per a dur a terme les activitats bàsiques de la vida quotidiana o requereixen atenció permanent o a distància.
Inclouen serveis com higiene i cura de les persones (bany, higiene corporal, canvi de roba, etc.), ajuda psicomotriu (llevar-se, enllitar, caminar, etc.), ajuda en l’alimentació, control de la medicació, menjars a domicili, neteja del domicili, bugaderia, etc., acompanyaments fora de la llar, visites mèdiques, gestions bancàries, i d’altres que requereixi la persona que utilitza el servei.

La privatització d’aquest servei encareix el pressupost municipal i crea precarietat en el col·lectiu de professionals, segons el sindicat S. a. D.

Per això, demanem que s’acabin les externalitzacions i tornin a ser serveis públics de gestió directa de les administracions competents com són els ajuntaments, que, quasi íntegrament, han triat la gestió indirecta, perquè les empreses privades com la de Florentino Pérez facin negoci i donin un servei nefast i salaris pèssims.

Alguns ajuntaments com el de Barcelona ho ha intentat, però la llei Montoro ho va impedir, segons el mateix consistori.

La resposta ha de ser: si hi ha voluntat política, que es canviï la llei i es comenci a remunicipalitzar aquest servei per a persones molt vulnerables.

SAD públic i de qualitat a Mollet i a tots els ajuntaments!

Antonio López
Responsable polític de comunistes de Catalunya de Mollet i
Membre de la direcció Nacional d’EUiA