Es reactiva el projecte per integrar el pas de la R3 per Mollet

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, es va reunir amb el secretari general d’Infraestructures del Govern espanyol, Xavier Flores, per reimpulsar el projecte de desdoblament de la R3 i la seva integració a la ciutat.

Monràs, acompanyat de la coordinadora de l’àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, va fer una reunió de treball amb Flores i Casimiro Iglesias, director general de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària, i Montse Rallo, directora general de Planificació Estratègica i Projectes d’ADIF, per començar a treballar en el projecte de desdoblament de la R3 i tractar la necessitat d’integració d’aquesta via ferroviària a la ciutat.

Flores, com ho va fer Pere Macias, coordinador de Rodalies Catalunya, en la seva visita a Mollet el febrer passat, va esgrimir que les obres de desdoblament de la R3 al seu pas per Mollet presenten importants dificultats tècniques provocades, sobretot, pel pas de la riera, però va assegurar que ja s’està treballant en el projecte per trobar la millor solució que faci efectiva la integració urbana de la via i, a la vegada, la millora del servei de rodalies.

Durant la trobada, Monràs va recordar que, per Mollet, “és imprescindible la integració de la R3 a la ciutat per acabar amb la cicatriu que separa en dos parts la localitat”. Per això, va esgrimir que el desdoblament de la via ha de suposar una oportunitat a la ciutat per a la creació de noves i àmplies zones verdes i un espai públic de qualitat per l’ús ciutadà. Així mateix, va establir la necessitat de la creació d’una nova, moderna i cèntrica Estació Mollet-Santa Rosa.

Finalment, l’alcalde també va recordar a Flores que, tal i com ja es va demanar, és absolutament necessari que facin accessible l’actual pas subterrani de l’estació de Mollet-Sant Fost, que després de les obres de millora i d’accessibilitat de l’estació ha de quedar com a pas ciutadà.

Monràs ha explicat que “les dues estacions de Mollet estaran modernitzades en els propers anys, la qual cosa representa una inversió històrica per a la ciutat. I no només perquè modernitzem i fem més accessibles aquests espais, sinó perquè també serviran per potenciar l’ús d’un dels transports públics més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient”.