Un projecte de dos alumnes de l’Escola Sant Gervasi guanya el premi del Mercat de la Tecnologia de Granollers

El projecte “Domotitza el futur: automatització d’un habitatge amb PLC”, de la Clàudia Fernández Núñez i Marina Puntí Guerrero, de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet, va ser el guanyador de quarta edició dels premis del Mercat de Tecnologia de Granollers en la categoria de treball de batxillerat.

El projecte “Medidor de energía IOT”, de l’Ivan Navarro Castillo i l’Oscar Timón Caballero, de l’Escola Municipal del Treball de Granollers (EMT), en la categoria de cicles formatius. Ambdós finalistes han estat premiats amb una quantitat de 150 €.

Excepcionalment, s’ha fet una menció especial al treball de recerca de Batxillerat “Els engranatges de la intel·ligència artificial”, de Guillem Cabré Farré de l’Institut Arquitecte Raspall, donada la seva innovació i la seva excel·lència en la resolució del projecte.

La quarta edició dels premis del Mercat de Tecnologia de Granollers és un certàmen, que s’adreça a estudiants que han elaborat o estan elaborant un projecte de recerca o de síntesi en l’àmbit tecnològic, i amb una vessant aplicada, que té com a objectiu incentivar i promoure les vocacions tecnològiques per tal de millorar l’ocupabilitat dels joves de la ciutat.

Estudiants de centres educatius de batxillerat i cicles formatius de la comarca van presentar, al Mercat de Tecnologia del passat 26 d’abril, els seus projectes davant d’alumnes de 2n d’ESO i d’un jurat integrat per Ester Prat, com a representant de Roca Umbert, Carles Ceacero com a representant del Centre de Recursos Pedagògics i Albert Llucià com a representant dels Sistemes d’informació i comunicació de l’Ajuntament de Granollers.

En total es van presentar 13 projectes: 7 en categoria batxillerat i 6 en categoria cicles.