Els alumnes de primària de Mollet descobreixen els valors paisatgístics i la biodiversitat de la ciutat

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de les regidories d’Educació i Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, ha posat en marxa el programa Visita els Parcs i Jardins de Mollet del Vallès adreçat a l’alumnat d’Educació Primària. Amb aquest programa, l’Ajuntament segueix donant a conèixer el valor paisatgístic i de biodiversitat que disposa la ciutat i, de retruc, augmentar la conscienciació i el compromís de la ciutadania en relació a aquest patrimoni natural del municipi. Les visites, que es faran al parc dels Pinetons i al parc de Plana Lledó, comencen el 13 de maig i finalitzaran el 13 de juny. 

La iniciativa també té per objectiu informar sobre les actuacions que s’estan duent a terme en els diferents parcs i jardins de la ciutat així com promoure accions individuals i col·lectives que potenciïn la conservació i les noves construccions d’aquests espais.

El programa comporta un seguit de visites guiades amb l’alumnat del Cicle Mitjà d’Educació Primària de les escoles públiques i concertades de Mollet. 

Segons el regidor d’Educació i Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, “la biodiversitat de Mollet és un dels grans tresors de la nostra ciutat i la volem potenciar. Tenim més de 80 hectàrees de zones verdes urbanes,  més de 130 espècies d’arbres i el 100% de la població viu a menys de 300 metres d’una zona verda”.

Broto ha afegit que “l’any passat vam crear aquest projecte per donar a conèixer aquesta riquesa als nostres joves i enguany li hem donat continuïtat. L’Ajuntament impulsa el projecte de Ciutat Verda a Mollet, però cal que la ciutadania també estigui implicada per conèixer i cuidar millor les nostres zones verdes urbanes”.

Mollet del Vallès, la ciutat catalana que té censats més nius d’orenetes

Paral·lelament, i durant el mateix període, l’alumnat de 2 escoles d’Educació Primària de Mollet també censarà els nius d’oreneta cuablanca de la ciutat en el marc de la sisena edició del Projecte Orenetes que promou l’institut Català d’Ornitologia i del qual l’Ajuntament de Mollet en forma part. Una iniciativa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca,un ocell insectívor estrictament protegit i de gran interès com a indicador ambiental.  Així, grups d’alumnes recorreran aquells indrets de la ciutat on hi ha nius d’orenetes, les observaran i prendran nota amb l’objectiu de disposar de dades que puguin ajudar a l’hora de definir mesures de gestió i de protecció d’aquesta espècie, incloses les lligades amb qüestions urbanístiques.

El Projecte Orenetes forma part del programa Mollet Nius. Amb aquest programa, els i les alumnes de Mollet, augmenten la seva sensibilitat pel que fa la vàlua del patrimoni natural del seu entorn i aprenen a observar la natura i a fer ciència en general alhora que potencien els seus lligams amb les aus aprenent, també, a respectar aquesta espècie en concret i el medi ambient en general.