Josep Monràs renúncia a l’alcaldia de Mollet però seguirà al servei de la ciutat com a regidor

Josep Monràs ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que el divendres deixarà de ser alcalde de Mollet del Vallès, però que continuarà al servei de la ciutat com a regidor. Monràs ha fet aquest anunci en una emotiva compareixença davant dels mitjans a la qual també han assistit tots els regidors de l’equip de govern, regidors de l’oposició i molts funcionaris municipals.

El fins ara alcalde de Mollet ha anunciat que també mantindrà la seva responsabilitat com a diputat provincial d’Educació, Esports i Joventut perquè així li ha demanat la presidenta de la Diputació de Barcelona. També seguirà  de president de l’entitat Àmbit B-30, president del Consell Esportiu del Vallès Oriental i president de consells esportius de Catalunya. Aquesta mateixa setmana deixarà la presidència del Consorci del Besòs Tordera encara que continuarà com a membre de la seva executiva.

La renúncia de Josep Monràs i Galindo es concretarà aquest divendres en un ple municipal que tindrà lloc a les 19 hores de la tarda. En aquest mateix ple assumirà l’alcaldia de forma provisional la primera tinent d’alcaldia, Mireia Dionisio. Aquesta haurà de ser votada com a alcaldessa de la ciutat en un ple que previsiblement es farà el dia 10 de juny.

Josep Monràs  s’ha mostrat disposat a  acceptar les responsabilitats que li atorgui la nova alcaldessa de la ciutat en la reformulació del cartipàs municipal. Monràs ha bromejat dient, que ja havia demanat de mantenir la regidoria d’esports.

“Avui s’acomiada com a alcalde de Mollet el fill de la Juanita i el Lluís que tenien una parada al mercat”, ha dit Josep Monràs en un dels moments més emotius de la roda de premsa per explicar la seva renúncia. Monràs  ha reiterat en diverses ocasions que en els seus trenta-un anys com a regidor i els seus divuit anys com a alcalde, la seva prioritat sempre havien estat Mollet i les persones que habiten la ciutat i que això és el que sempre l’havia guiat en les seves decisions. En  diverses ocasions ha agraït el suport rebut pels diferents equips municipals que ha liderat, l’actual format pel PSC i Podem, i especialment a l’entrega i dedicació en les seves tasques dels treballadors públics de l’Ajuntament de Mollet.

Josep Monràs ha detallat que feia setmanes que meditava plegar com a alcalde i ho ha justificat no perquè estigui cansat, sinó perquè pensa que ha arribat “el moment de fer un pas al costat per donar un impuls a la ciutat” i perquè pensa que ha arribat el moment de poder dedicar més temps a la seva família. “Fa trenta-un anys que Josep Monràs no pot prendre decisions com a Josep Monràs, sempre les ha pres el regidor, l’alcalde…”,  ha explicat als mitjans. “Ara podré tenir més vida personal”, ha reiterat. Tot i això, també ha matisat que ell no és home de dedicar-se “a la vida contemplativa” i aquest és el motiu pel qual seguirà participant en la vida municipal com a regidor i com a diputat. “Des de la humilitat seguiré treballant per la ciutat. El projecte de ciutat pel que porto treballant tots aquests anys no s’esgota el 2023”, ha comentat.

Josep Monràs ha declarat que se sent molt satisfet de l’obra feta al llarg de tots aquests anys com a alcalde de la ciutat, però que s’ha sentit especialment orgullós quan la feina feta ha rebut reconeixements nacionals i internacionals en diversos àmbits com els de la transparència, el medi ambient o l’esport.

Tot i això, ha indicat que els projectes més importants no eren les obres “sinó les accions invisibles que milloren la vida de les persones”. Va explicar que aquest lideratge que ha posat al davant les persones ha quedat evidenciat en els pitjors moments de la gestió municipal en aquests anys referint-se a la crisi econòmica  i a la pandèmia, en què malgrat que la situació econòmica municipal era dolenta, no es van aturar els serveis socials que es presten sinó que es van incrementar.

En aquest mateix sentit va recordar també un dels moments crítics com a alcalde com va ser la sentència sobre la Vinyota que obligava la ciutat a fer front a un pagament de 22 milions d’euros. Monràs recorda que va trucar propietari a propietari per arribar a un acord amb ells i evitar “posar el risc els serveis socials de la ciutat”.