Protesta per la mort d’un treballador a Mollet en un accident laboral

La central anarcosindicalista CNT va convocar aquest dimecres a la tarda, davant de l’Ajuntament de Mollet, una concentració per protestar per la sinistralitat laboral, dins de la seva campanya permanent de denúncia de les morts en accidents laborals, arran de l’últim accident laboral mortal que es va produir la setmana passada a la ciutat. A la concentració es van sumar representants de forces d’esquerra com Ara Mollet- ERC o EUiA Mollet.

La CNT del Vallès Oriental ha anunciat que ja s’ha personat davant la Inspecció de Treball per reclamar l’esclariment de l’accident laboral mortal a Mollet del Vallès, i avança que es dirigiran a les patronals properament per reclamar també canvis reals a la política preventiva de les empreses i una major participació dels sindicats als centres de treball per fer front a aquesta xacra social.

El sindicat anarcosindicalista denuncia que els accidents laborals mortals no fan més que augmentar respecte a les dades de l’any 2021, i posa el focus a reclamar responsabilitats a les patronals i una derogació real de les reformes laborals del 2010 i del 2012.

L’últim accident laboral mortal es va produir el dia 2 de maig al centre de gestió de residus que l’empresa Prezero GTR, antiga CESPA, té a Mollet del Vallès, on un operari va morir a conseqüència d’un atrapar amb una premsa d’escombraries i se suma als 26 accidents laborals mortals acumulats entre gener i abril del 2022.

Segons dades oficials de l’Observatori del Treball i Model Productiu, aquestes xifres suposen un increment del 44% d’accidents laborals mortals més a Catalunya que en el mateix període el 2021, fet que posa en evidència que els accidents laborals mortals segueixen en augment.

Per a la central anarcosindicalista aquestes dades són insuportables i només responen a una lògica de precarietat laboral i menyscabament de la prevenció de riscos a les empreses, cosa que significa «que la nova reforma laboral no està revertint els aspectes més lesius de les anteriors reformes del PSOE i PP» com prometia l’actual govern, CCOO i UGT.

Tot i això, després de diversos anys de campanya permanent contra la sinistralitat laboral, el sindicat considera que les Patronals han de donar explicacions també per les terribles xifres de mortalitat als centres de treball.