El Ministeri de Transports anuncia la construcció d’un tercer carril a l’AP-7, entre Montmeló i Mollet

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat avui a Sabadell un projecte de millora de l’AP-7/B-30 al Vallès. Entre les actuacions hi ha la construcció d’un tercer carril sentit Tarragona, entre Montmeló-Mollet i millora de la connexió amb la C-17, també a Mollet.

Una inversió a càrrec del Ministeri de 78,2 milions d’euros, que dotarà la via de millors connexions, millorant la fluïdesa del trànsit de la zona, suposant un estalvi de 500 milions d’euros per als usuaris d’aquestes vies. El pla adaptarà els dos eixos al nou escenari de mobilitat després de la fi de les vies de pagament estatals a Catalunya.
Concretament, el projecte preveu:
• Reordenació d’accessos i millora de la connexió AP7-B30 sentit Girona al tram Cerdanyola-Bellaterra.
• Connexió directa C-58 – AP-7 direcció Tarragona
• Millora del ramal d’enllaç AP-7 – C-58 – N-150 sentit Tarragona
• Millora de la funcionalitat de l’enllaç de Santiga
• Tercer carril sentit Tarragona, Montmeló-Mollet i millora de la connexió C-17
• Millora enllaç AP-7 – C-60

Totes aquestes actuacions ja estan licitant els seus projectes constructius durant aquest 2022 i van ser detectades per l’Associació Àmbit B30 com a actuacions necessàries a la “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30” pel progrés social i econòmic de l’àmbit de la B30.


Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30 ha mostrat satisfacció per l’anunci. En aquest sentit, ha recordat que l’AP-7 al seu pas pel Vallès ha patit un augment del 40% des de l’1 de setembre del 2021, i per tant “cal plantejar solucions per evitar tornar a patir situacions de retencions quilomètriques com les que hem viscut les darreres setmanes”. Monràs també ha posat èmfasi en el fet que “l’acord neix d’una col·laboració conjunta entre els Governs de la Generalitat i d’Espanya, fet molt positiu”.