El Mestre Internacional xilè Fernando Valenzuela guanya el Memorial Internacional Ezequiel Martín

El Mestre Internacional xilè Fernando Valenzuela va inscriure aquest cap de setmana el seu nom al quadre d’honor del Memorial Internacional Ezequiel Martín que va tenir lloc al Mercat Vell de Mollet del Vallès.

El podi el van completar, en segon lloc, el gran mestre Marc Narciso i el mestre internacional Tomás Sosa. El millor jugador del Club d’Escacs Mollet, entitat organitzadora, va ser el mestre català Ricard Morros.

En aquesta edició, la XIV, van participar 70 esportistes, una xifra una mica per sota d’anteriors edicions, però segons explica Ramon Caro del Club d’Escacs Mollet, “intensa en qualitat i competitivitat, prova de la dificultat per puntuar en les nou partides de què constava el torneig”.

De nou el Mercat Vell va ser un marc incomparable per gaudir dels escacs, després de la suspensió de l’edició de 2020 per la pandèmia i la reubicació al Pavelló de la Riera Seca l’any 2021.

No es va produir cap incident destacat, al marge de la disputa puntual i ordenada del torneig, gràcies a l’impecable arbitratge de l’equip arbitral format per Valerio de la Cruz i Guillem Cintas, i la col·laboració de la gent del club que va permetre, un cop més, que es disputés un torneig que ja és un clàssic a la ciutat i al circuit internacional d’escacs de Catalunya d’estiu.

L’acte que tenia el suport de Molletauto i l’Ajuntament de Mollet del Vallès, va comptar amb la presència de la flamant alcaldessa Mireia Dionisio que va efectuar el lliurament de trofeus i premis als voltants de les 19.45 hores.