No a la OTAN

ElS pròxims dies 29 i 30 de juny està prevista la cimera de l’OTAN a Madrid


Aquesta cimera coincideix amb la invasió/guerra de Rússia i Ucraïna. 

L’OTAN neix per a lluitar per l’hegemonia militar contra la Unió Soviètica i els seus aliats que anys més tard van fundar una altra aliança militar en contraposició a l’OTAN, l’anomenat Pacte de Varsòvia. Eren temps de la Guerra Freda on el món es dividia en dos blocs antagònics liderats pels Estats Units i la Unió Soviètica amb els seus respectius aliats. 


L’OTAN, després de la desaparició del bloc soviètic, no té raó de ser, si alguna vegada la va tenir.
Ara s’ha desencadenat una guerra producte de l’expansió de l’OTAN cap a territori rus, que incorpora a gairebé tots els països pròxims a Rússia. 


Estam veient com països, a priori neutrals, Suècia o Finlàndia decideixen demanar el seu ingrés a l’OTAN. Això representa una provocació per a països com Rússia o Xina que poden aliar-se per a defensar-se d’aquesta OTAN liderada per l’imperialisme nord-americà, que va perdent superiorat i es resisteix a perdre la seva hegemonia mundial.


L’estat espanyol, en el seu moment, va entrar-hi per la porta del darrera a esquenes del poble, governant el president Calvo Sotelo. Va ser una forta campanya de l’esquerra política i social la que va obligar al govern de Felipe González a fer un referèndum/parany.  Primer amb una campanya del PSOE amb allò de «OTAN, d’entrada no», però de sortida tampoc, passant per una d’anticomunista i de fidel servidor a l’imperi. Al final la permanència d’Espanya en l’OTAN es va acordar en un referèndum votat per la ciutadania però amb un fort rebuig popular, on el PSOE va fer campanya pel sí.                                                                                                                                                    


Des de MOLLET REPUBLICÀ denunciem l’incompliment de les condicions pactades: la no-incorporació a l’estructura militar, la prohibició d’instal·lar, emmagatzemar o introduir armes nuclears i la reducció de les bases militars nord-americanes a Espanya.  Avui per avui,  les bases americanes segueixen actives i estem immersos dins l’estructura militar, com s’està demostrant amb l’enviament d’armes a Ucraïna, cosa que, en comptes de treballar per la sortida negociada i diplomàtica per la pau, aquesta situació produeix més guerra i més morts.                                                                                                                                            


Saludem els diferents moviments que aquests dies s’estan mobilitzant a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol i al món sencer per a rebutjar aquesta Cimera, en tractar-se d’una organització ofensiva i un instrument del capitalisme mundial i l’imperialisme nord-americà.

La Plataforma per la pau, contra les guerres, OTAN-NO de Catalunya organitza, el proper 18 de juny a Barcelona, una contra-cimera a l’Espai Jove Girapells i, a Madrid convoquen una manifestació el proper 26 de juny. Una companya de MOLLET REPUBLICÀ participarà als dos actes i convoquem a la ciutadania compromesa amb els valors pacifistes a participar-hi.

Les persones que lluitem per una República pacifista, antimilitarista amb un valors com la neutralitat i la renúncia a la guerra per a solucionar els conflictes interns i externs, diem:

NO A LA GUERRA! NO ALS BLOCS MILITARS! NO A l’OTAN!!!


MOLLET REPUBLICÀ