Un treball sobre la memòria històrica de Mollet guanya la XXIII edició del Premi Juvenil Vicenç Plantada

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) ha donat a conèixer el treball guanyador de la XXIII edició del Premi Juvenil Vicenç Plantada 2022. Es tracta de Memòria històrica, víctimes i represaliats a Mollet del Vallès (1936 – 1975) de Genís Hernández Palau, alumne de l’Institut Gallecs, que ha realitzat el treball sota la tutoria de Magda Rodríguez Liceras. 

L’altre treball presentat ha estat Els republicans molletans deportats a Mauthausen d’Isabel Alonso de Pablo de l’Institut Gallecs sota la tutoria de Santiago Villanueva Falomir.

Segons ha explicat Genís Hernández, “el que hem va motivar per fer aquest treball és indagar en el que va passar amb la meva família durant la Guerra Civil i el franquisme” afegint que “amb aquest treball pretenc posar el meu grau de sorra perquè es faci justícia a totes aquelles persones que un regim dictatorial va abocar a l’oblit”.

El regidor d’Educació, del CEM i president del jurat, Raúl Broto, ha volgut “felicitar a l’autor i a l’autora d’aquests dos treballs que sens dubte ens ajudaran a recuperar part de la memòria històrica de la nostra ciutat” valorant  el treball guanyador, “per les seves aportacions inèdites i per la seva tasca de recerca que incloïa una enquesta sobre el coneixement que té la ciutadania de Mollet sobre el seu passat més recent” tot recordant que “les propostes extretes d’aquesta enquesta  fins i tot van arribar al Ple de l’Ajuntament on es va aprovar una moció per contribuir a recuperar la nostra memòria històrica”.   

El premi pel treball guanyador és de 350 €. 

Un any més, amb la convocatòria del Premi Juvenil Vicenç Plantada, l’Ajuntament de Mollet, a través del Centre d’Estudis Molletans, pretén estimular la producció d’articles de divulgació sobre Mollet del Vallès i el Baix Vallès, basats en els treballs de recerca de Batxillerat.

Al llarg d’aquests 23 anys, s’han presentat al Premi més d’un centenar de treballs de recerca.