L’Ajuntament de Mollet negocia amb el Ministeri la millora del pas subterrani de l’estació de Mollet-Sant Fost

Aquest divendres, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, el president de Renfe, Isaías Táboas, i la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, han visitat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Mollet – Sant Fost.

Les obres van començar a principis del mes de maig i el termini d’execució previst és d’uns 16 mesos  i suposen una inversió de 4.056.291,91 euros.  

En conjunt, l’actuació inclou la renovació i modernització de l’edifici i la millora dels espais i l’entorn de l’estació així com:

·         Construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes.

·         Recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana

·         Substitució de la il·luminació existent a les andanes

·         Urbanització d’accessos

·         Instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales

L’alcaldessa Mireia Dionisio Calé ha assegurat que “és un goig poder fer aquesta visita d’obres, ara que ja es comencen a veure unes petites millores malgrat la gran transformació de l’actuació es durà a terme els propers mesos. A mitjans de l’any vinent tindrem la estació moderna i totalment accessible que Mollet sempre ha reclamat”. Dionisiotambé ha volgut “agrair al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, al president de Renfe i a la directora de Rodalies de Catalunya, la seva predisposició i la seva tenacitat perquè finalment es faci realitat aquesta reivindicació històrica del govern de la ciutat”.

Dionisio ha demanat “disculpes als veïns i veïnes de la zona per les molèsties que puguin causar aquestes obres, des de l’Ajuntament, conjuntament amb Renfe, hem posat molt èmfasi per minimitzar-les al màxim”.

Al marge d’aquesta actuació concreta, l’alcaldessa també ha volgut recordar que “seguim treballant amb el Ministeri perquè l’actual pas inferior de l’estació s’acabi convertint en un pas de ciutat accessible. Creiem que aquesta actuació és imprescindible per seguir fent de Mollet una ciutat moderna, amable i accessible”. 

Segons el president de Renfe, Isaías Táboas, “per Renfe és una gran satisfacció estar avui aquí, després de tots els entrebancs que hem hagut de passar quan l’empresa adjudicatària en un inici renunciés a fer l’obra, i comprovar com aviat es faran realitat un seguit de millores, tant des del punt de vista estètic, com funcional i de servei als usuaris, que comportaran que aquesta instal·lació estigui a l’alçada del que es mereix una ciutat com Mollet”. Táboas ha afegit que “en cap cas, durant el temps que duri l’actuació, els usuaris es veuran afectats, ja que es mantindrà la freqüència de pas habitual dels trens en els dos sentits”.  

Amb l’objecte de millorar l’accés als trens, fa uns mesos ja es va adequar, prolongar i repavimentar l’andana principal, la qual cosa va tenir un cost de mig milió d’euros.

Totes aquestes actuacions permeten adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament utilitzen aquesta estació.

L’alcaldessa ha estat acompanyada a la visita per la coordinadora de l’Àrea de Govern Obert i Promoció de la Ciutat, Núria Muñoz Herrera, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Innovació, Josep Monràs Galindo, i el regidor de Mobilitat, Juanjo Baños González.