L’atur a Mollet es redueix a nivells de fa 14 anys

Les dades de l’atur segueixen sent positives a la ciutat de Mollet del Vallès. El passat mes de juny, l’atur s’ha reduït en 81 persones, situant el nombre de persones desocupades en 2.704, un 2,91 % menys que el mes anterior.

Pel que fa a la variació interanual, és a dir la diferència entre el passat mes de juny de l’any passat i aquest, l’atur ha disminuït a Mollet en 677 persones, el que representa un descens del 20,02%.

Les dades actuals ja són millors al Vallès Oriental que les que hi havia abans de la pandèmia. De fet ha millorat a nivells que no es veien des de 2008. Al juny del 2020 la dada d’atur registrat a la comarca era de 26.695 persones i aquest mes de juny de 2022 és de 19.168 persones, el que demostra que actualment n’hi ha 7.527 persones menys a l’atur respecte el mateix mes de fa dos anys enrere, just després de l’esclat de la pandèmia. Respecte el mes de juny de 2021 la dada d’atur fou de 24.130 persones i, per tant, això significa que n’hi ha 4.962 persones menys en situació d’atur registrat.

“No havíem obtingut una dada d’atur tan baixa a la comarca del Vallès Oriental des de l’any 2008, abans de la gran crisi econòmica que va esclatar aquell any”, comenten des de la UGT del Vallès Oriental.

“Amb aquestes dades, observem que continua la recuperació i l’evolució positiva del mercat de treball, però alertem del sobreaugment de la situació de vulnerabilitat de les persones amb els salaris i les pensions més baixes, i les que depenen de prestacions i subsidis. Com a conseqüència de la incertesa mundial provocada per la guerra a Ucraïna i la pujada de preus, aquestes persones estan perdent el seu poder adquisitiu i es troben en una situació límit”, diuen des del sindicat.

Davant d’aquestes dades, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, s’ha mostrat “molt satisfeta que molts molletans i molletanes hagin trobat feina” tot recordant que “per aquest Ajuntament, una de les seves prioritats és i seguirà sent el benestar de la nostra ciutadania, i en aquest sentit seguirem posant tots els nostres recursos per facilitar i potenciar la creació d’ocupació”.