La Residència La Vinyota celebra el seu 10è aniversari

La Residència i Centre de Dia La Vinyota, una institució de referència al territori en la cura de les persones amb discapacitat gestionada per la Fundació Sanitària Mollet, ha complert el passat 7 de juliol 10 anys des de la seva obertura.  Ha obert l’acte aquest dilluns la Teresa Nicolàs, directora de la residència amb un agraïment a tots els que han fet possible el viatge de la Residència: “Aquests 10 anys han estat un aprenentatge continu i un treball en equip per part no només dels nostres nois i noies, de les seves famílies i dels professionals sinó també de totes les persones, entitats i institucions que ens han acompanyat en el dia a dia i han fet possible que hàgim convertit aquest centre en una verdadera llar”. La Teresa Nicolàs ha fet èmfasi en l’agraïment als nois i noies de la Vinyota “amb qui aprèn cada dia, per la seva autenticitat, sense trampa ni cartró, capacitat i alegria.”  

A continuació s’ha fet un viatge pels últims 10 anys, de la mà de la infermera de la Residència, Esther Guardeño; de la Maria Jesús Santiago, mare de la Nerea; i de la Carme Sierra, secretària de l’Associació de Famílies i Amics de La Vinyota. Totes tres han agraït de tot cor la tranquil·litat que els dona saber que deixen les persones que més estimen en bones mans i han destacat el camí de creixement i aprenentatge al llarg de deu anys per arribar a tenir un centre “ple de color”.

Durant l’acte s’han presentat algunes de les experiències encaminades a treballar, mantenir i preservar  les capacitats físiques i les funcions cognitives, entre les que destaquen la Teràpia Assistida amb Animals, la Sala Multisensorial i la Musicoteràpia, que ha acabat amb una magnífica cançó per part del Felipe Londoño, musicoterapeuta de La Vinyota  acompanyat dels nois i noies del centre. “Vull demanar un agraïment de cor a tots els professionals de La Vinyota, que són qui fan possible la cura i el benestar però també la felicitat i l’alegria dels nois i noies de La Vinyota i es converteixen en la seva segona família“, ha iniciat el Dr. Jaume Duran, Director General de la Fundació Sanitària Mollet.

La celebració ha comptat amb la presència amb la Montserrat Vilella, Directora General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat de Catalunya. “Serveis com aquest, de proximitat al territori, és el que ens permet poder oferir a les persones amb discapacitat que puguin viure la seva vida amb la màxima autonomia possible i a les seves famílies la tranquil·litat de saber que estan cuidats, atesos, i es respecten tots els seus drets”, ha afirmat la Directora. L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio ha presidit l’acte expressant el seu orgull “de saber que la ciutat de Mollet compta amb tots els serveis necessaris destinats a les persones amb discapacitat i especialment de la qualitat i escalf de la Residència i CAE La Vinyota“.

La Residència La Vinyota disposa actualment de 30 places de residència i 21 places en el centre de dia, i està formada per un equip humà de més de 40 persones que treballa en el benestar físic i emocional basant-se en el model d’atenció centrada en la persona. S’emmarca dins el paraigües de la Fundació Sanitària Mollet, fet que permet  una interacció més fluida entre altres agents de salut com Hospital de Mollet o el Sociosanitari.