Mago de Oz, Els Pets, Dr Prats, Leticia Sabater, Quim Masferrer plats forts d’una Festa Major que recupera la normalitat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, encapçalat per l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita i la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Núria Muñoz Herrera, acompanyades dels caps de les colles de Morats i Torrats, José López i Maria Vico, respectivament, han presentat aquest dimarts la Festa Major d’enguany.

La Festa començarà oficialment amb el pregó el dissabte 20 i s’allargarà fins al dimarts 23, tot i que l’activitat de les colles i de les entitats s’iniciarà a partir del dilluns 15. La Festa Major recuperarà totes les activitats habituals abans de la pandèmia i no tindrà un format restringit com la dels dos darrers anys.

En total s’han programat 120 activitats per a totes les edats, amb especial èmfasi en el públic familiar i jove i en fer arribar la festa a tothom amb la dinamització al carrer.

Entre els caps de cartell hi haurà Quim Masferrer, Els Pets, Judit Neddermann i Vernat, Las Migas, Doctor Prats, Mago de Oz. La colla Morada també sorpendrà amb un concert de Leticia Sabater i els actes dels 10 anys de la Santa Teca.

Les colles de Torrats i Morats han nomenat Torrat i Morat d’Honor a Ràdio Mollet pel se suport constant a la seva activitat festiva.

Un any més, l’Ajuntament apostarà per la informació i la prevenció contra les agressions sexuals i l’abús d’alcohol i drogues per a una festa segura i sota control.

Una Festa Major solidària: tots els diners recollits seran donats a projectes amb finalitats socials de Mollet. La gran majoria de les activitats organitzades per l’Ajuntament són gratuïtes i aquelles que siguin de pagament tindran un cost que anirà d’1 a 3 €.

L’acte de presentació de la Festa Major 2022 també ha comptat amb la presència de representants de les entitats ciutadanes que col·laboren i fan possible l’elaboració del programa. Justament, l’alcaldessa Mireia Dionisio Calé, ha volgut “agrair enormement un any més a totes aquelles persones que participen de forma altruista fent possible la nostra Festa Major”. L’alcaldessa ha afegit que “després de dos anys de pandèmia, enguany tornem a la normalitat amb el desig de gaudir de la festa i d’omplir els carrers de somriures i rialles mostrant els valors culturals, cívics i participatius d’una ciutat amable, respectuosa i acollidora com és Mollet”.

De la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha manifestat que “hem programat més de 120 activitats adreçades a tots els públics però, un any més, hem posat especial èmfasi a aquelles que estan adreçades al públic familiar i jove”.

Quim Masferres, el pregoner

Enguany el pregoner serà l’actor, director de teatre, guionista, locutor de ràdio, presentador de televisió i, fins i tot, monologuista Quim Masferrer.

Quim Masferrer va començar fent teatre des de ben petit, de fet, segons ell mateix ha explicat, als catorze anys ja havia fundat la seva pròpia companyia de teatre, ‘Gags a saco’. En aquella època el que feia amb un grup d’amics i companys era fer animacions al carrer, petits pregons de festes majors i algunes actuacions petites. Més tard, ja l’any 1998 va fundar una companyia molt més professional que ha acabat aconseguint un gran èxit: ‘Teatre de Guerrilla’.

Ha col·laborat i presentat diferents programes de televisió i ràdio a TV3 (El Foraster), RAC 1 i Catalunya Ràdio.

El Cartell

L’encarregat del Cartell és Sito Ruiz, un dissenyador i realitzador molt vinculat a Mollet on ha presentat diferents projectes artístics i on participa de manera habitual en alguns programes culturals com ara L’habitació del Farmacèutic que es fa anualment al Centre Cultural La Marineta.

Segons ha explicat el mateix dissenyador, el cartell neix a partir de la figura de Joan Abelló, coincidint que el 26 de desembre d’enguany se celebrarà el centenari del naixement del pintor i col·leccionista d’art molletà, i a partir dels colors, també compta amb una piacada d’ullet a les colles dels Torrats i Morats. Sito Ruiz ha afegit que en conjunt, el missatge del cartell, a través dels seus traços abstractes, vol crear un impacte que provoqui una festa per pasar-ho bé amb responsabilitat.

Prevenció de les agressions

L’Ajuntament instal·larà un circuit de prevenció i intervenció de les agressions sexuals als espais de concerts de la Festa Major, amb la novetat de la instal·lació de dos Punts Liles; un de fixe situat a les nits al parc de Can Mulà i un altre itinerant, pels diferents espais durant la jornada.