Protecció Civil activa el pla INUNCAT pel risc de fortes pluges a Mollet

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous a la tarda l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses gairebé generalitzades aquest divendres 5 d’agost a la tarda. Entre els llocs on poden registrar-se precipitacions hi ha Mollet del Vallès que la setmana passada ja va patir els efectes d’una forta tormenta.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre a partir del migdia d’avui divendres i fins al vespre. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges.

Davant d’aquesta situació es volen recordar les següents recomanacions:

  • Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
  • Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.
  • En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.
  • Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.
  • Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.