Oci juvenil a Mollet

En la joventut es necessita un oci diferent a l’edat adulta. El jovent disposa de més temps d’oci que la resta de la població, convertint-se en un aspecte vital a les seves vides. En espais d’oci es relacionen amb els iguals i desenvolupen les seves identitats i estils de vida. Necessiten un oci més festiu, més relacional, més saludable i més respectuós amb tothom.

Ara mateix el sistema els ofereix bàsicament oci de consum. Molt d’aquest oci comporta  afectacions en la seva salut si no està estructurat, com són la ludopatia i l’alcoholisme o les addiccions a altres substàncies nocives.

Cal crear Consells de Joves en els barris, perquè ells decideixin quin tipus d’oci volen i quina necessitat concreta tenen. Han de ser espais de treball i reflexió on poder pensar, compartir, reinventar i debatre sobre temàtiques específiques que permetin crear propostes directes pel jovent. 

Moltes vegades la gent gran critica els botellots i les festes als parcs de la nostra ciutat,  sense aportar una alternativa i poder donar-los l’oportunitat de fer un oci divertit, saludable i alternatiu al que els dona la societat de consum actual.

La realitat és que a Mollet falten cinemes, zones de ball, biblioteques obertes a l’estiu i piscines en horari nocturn, per exemple, però és necessari conèixer l’opinió del nostre jovent i proposem enquestes per a saber les seves preferències. 

Arran d’aquestes enquestes es podrien fer Plans d’Oci Educatiu per a poder treballar aspectes tant necessaris com una educació en el lleure de qualitat i accessible a tothom adaptada a l’actual context de crisi econòmica i pandèmica, plans d’igualtat juvenil, campanyes d’informació de salut sexual i reproductiva, ús responsable dels mitjans tecnològics, etc.

És molt fàcil criticar a la gent jove i els seus botellots. El difícil és arribar a oferir un oci alternatiu, diferent, més saludable i més convivencial si no es posen les eines necessàries.

Nosaltres oferim actuacions públiques en aquesta línia comptant amb la veu del jovent. 

El futur és de la joventut.

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DE MOLLET