L’empresa de Mollet Idneo participa en una prova pilot per reducir el trànsit de les ciutats

L’empresa de Mollet del Vallès Idneo està desenvolupant a la localitat anglesa de Bournemouth un projecte amb tecnologia basada en el radar i el 5G per reduir el trànsit, especialment a les zones en les quals tenen prioritat de pas els vehicles d’alta ocupació.

L’empresa ha introduït la seva aplicació en els taxis de Bournemouth en el marc d’una prova pilot que només deixa passar vehicles amb alta ocupació en una zona prioritària. La ciutat anglesa disposa d’un districte digitalitzat amb connexió 5G, en el qual es duen a terme diverses proves d’eficiència urbana i regulació de trànsit.

El sistema permet que, quan un taxi arriba al districte digitalitzat, el dispositiu indiqui a la xarxa el nombre d’ocupants que porta, i si supera el límit mínim se li permet el pas. En una segona fase, l’aplicació s’instal·larà en autobusos, fet que permetrà tenir informació en temps real per millorar les rutes o detectar puntes de demanda per ajustar els recursos emprats. L’empresa vol que l’aplicació ofereixi a mitjà termini dades biomèdiques que permetin, per exemple, detectar la somnolència del conductor o la presència de nens sols en vehicles aparcats.