Restriccions de trànsit al voltant del Parc dels Colors amb motiu dels actes d’entrega de les Medalles d’Or de la Generalitat

El Parc dels Colors de Mollet acollirà aquest dimecres 7 de setembre el primer dels actes institucionals que es faran a Catalunya amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya: el lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. El Govern ha concedit la Medalla d’Or a la il·lustradora Roser Capdevila i Valls i a l’empresari farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas.

L’acte, que se celebrarà al Parc dels Colors de Mollet del Vallès, serà retransmès en directe per TV3 i a les xarxes socials del Govern.

L’acte s’iniciarà amb la hissada de la senyera per part de la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra i la interpretació d’El cant de la Senyera, a càrrec del el cor de Mollet del Vallès, Estoc de Veus, i el Quartet Brossa. A continuació, la periodista Laura Sangrà, pronunciarà unes paraules sobre els guardonats.

Tot seguit, el president Aragonès lliurarà les medalles i els dos distingits pronunciaran unes paraules. Tancarà els parlaments el cap de l’Executiu. Seguidament, la cantant Sandra Bautista, interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, acompanyada pel quartet Brossa.

Prèviament, a les 19 hores, el cap del Govern farà una visita institucional a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, on serà rebut per l’alcaldessa, Mireia Dionisio.

La cerimònia tindrà lloc a Mollet del Vallès, en el marc de la línia del Govern de descentralitzar els actes de lliurament de guardons, com la Medalla d’Or o la Creu de Sant Jordi, fora de la ciutat de Barcelona per acostar-los més a la ciutadania.

En motiu de l’acte de lliurament de les Medalles d’Or de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Mollet del Vallès informa d’afectacions en la mobilitat de diferents carrers de la ciutat.

Al carrer Francesc Layret s’ha prohibit estacionar als dos costats del carrer entre carrer Agricultura i carrer Álvarez de Castro. Des de les 6 h del dia 6 de setembre a les 23 hores del dia 7 de setembre. Tall de circulació el dia 7 de setembre entre les 17.30 fins a les 22 hores.

Al carrer Agricultura s’ha prohibit estacionar el dia 7 de setembre entre les 7 i les 23 hores entre els carrers Francesc Layret i Caldes de Montbui.

Al carrer Caldes de Montbui: Prohibit estacionar el dia 7 de setembre de 7 a 23 hores. Tram entre el carrer Agricultura fins al Casal Sant Jordi.

Al carrer Ferrocarril: Prohibit estacionar el dia 7 de les 7 a les 23 hores: Tram entre carrer Caldes de Montbui a rambla La Unió.

I a l’Avinguda Llibertat: Prohibit estacionar el dia 7 de setembre de 7 a 23 hores davant de la plaça de les Nacions Unides.

Roser Capdevila


Roser Capdevila i Valls va néixer a Barcelona el 23 de gener de 1939. Va estudiar Belles Arts a l’escola Massana de Barcelona. Tècnicament, ha treballat especialment l’estampació sobre tela, la pintura a l’oli i l’aquarel·la i ha participat en diverses exposicions, tant individuals com col·lectives.

L’any 1980 va decidir centrar-se només a escriure i il·lustrar llibres, preferentment infantils, així com obres de divulgació o entreteniment dirigides a joves i adults. El 1983, inspirant-se en les seves tres filles, Teresa, Anna i Helena, va crear Les Tres Bessones, la seva obra més coneguda internacionalment. Paral·lelament, el 1990 va començar a col·laborar amb la productora Cromosoma en la producció de la sèrie de dibuixos animats Les Tres Bessones, que s’ha emès en 158 països.

Al llarg de la seva carrera, ha publicat més de 400 títols i ha escrit i dibuixat per a empreses editorials de França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Canadà, Bèlgica, països escandinaus o el Japó.

Ha rebut nombroses distincions, entre les quals destaquen: el Premi Serra d’Or, el 1982 i el 1983; el Premi d’Il·lustració de la Generalitat de Catalunya, el 1984; el Premi Nacional de l’Audiovisual del Departament de Cultura, el 1999; la Medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya, el 2002; la Creu de Sant Jordi, el 2004; el Premi Trajectòria, atorgat pel Premi d’Editors de Catalunya, el 2005; la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al mèrit artístic, el 2006; la Medalla d’Or de les Belles Arts del Ministeri de Cultura, el 2009, i la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, el 2010.

El 2011 va donar el seu llegat, format per més de 3.000 dibuixos, litografies, gravats i contes, a la Biblioteca de Catalunya.

Antoni Vila Casas


Antoni Vila Casas va néixer a Barcelona el 27 de novembre de 1930, en el si d’una família de la burgesia dedicada a la indústria tèxtil. Llicenciat en Farmàcia, l’any 1960 va fundar els Laboratoris Prodes. L’any 1995, l’empresa es va fusionar amb els Laboratoris Almirall, SA, i Vila va esdevenir vicepresident del nou grup Almirall Prodesfarma. De 1989 a 1991 va ocupar la presidència de Farmaindustria, l’Associació d’Indústries Farmacèutiques Espanyoles.

L’any 1986 va crear la Fundació Vila Casas, de la qual n’és president, amb l’objectiu de premiar els millors currículums personals d’investigació i desenvolupament en temes sociosanitaris. Des de l’any 2000 ha obert quatre museus d’art contemporani: a Barcelona (Espais Volart i Can Framis: pintura), a Torroella de Montgrí (Palau Solterra: fotografia) i a Palafrugell (Can Mario: escultura).

En l’àmbit sociosanitari, la Fundació ha continuat desenvolupant un treball de recerca amb l’objectiu d’establir un pont de diàleg entre els professionals de la sanitat, els mitjans de comunicació i la societat.

Ha rebut diferents distincions, entre les quals destaquen la Gran Creu de l’Orde del Mèrit Civil, el 1996; la Creu de Sant Jordi, el 1999; el Premi Montblanc al mecenatge, el 2004; el Premi Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) al patrimoni cultural, el 2009, i la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona, el 2012.