665 joves de Mollet i 5000 de tot el Vallès poden demanar el Bo Cultural de 400 euros

Els regidors de Cultura de Granollers, Mollet, Canovelles, Parets, La Llagosta i Lliçà d’Amunt han participat aquest matí d’una roda de premsa davant el Teatre Auditori de Granollers per valorar el Bo Cultural per a Joves. A l’acte també hi ha participat l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, en substitució de la regidora de Cultura del municipi, Ariadna Ojeda que no ha pogut assistir.

Tots els regidors, entre ells la regidora de Mollet Mercè Pérez, han lloat la tasca del ministre de Cultura, Miquel Iceta, que amb aquesta nova mesura “obre un gran ventall de possibilitats als joves i els introdueix a tenir un hàbit de consum de cultura responsable”, ha detallat la regidora de Cultura de Mollet, Mercè Pérez.

La nova mesura del Ministeri de Cultura suposa que tots els joves que han nascut el 2004 i que per tant, han complert els 18 anys o els faran en els propers mesos, rebran una targeta moneder de 400 euros per gastar en productes culturals. Es tracta d’una mesura inèdita a l’Estat i que s’ha executat en temps rècord, d’altres països, com França han tardat anys en poder-ho aplicar. En el cas del Vallès Oriental, gairebé 5.000 joves ho poden sol·licitar.


A dia d’avui, més del 40% dels joves ja ho ha sol·licitat i a finals de setembre s’iniciarà una campanya per promocionar-ho, una iniciativa a la qual s’hi sumaran els municipis vallesans.

“És important que els 665 joves de Mollet que tenen 18 anys coneguin aquesta nova mesura perquè és una ajuda directa per ells” ha detallat Mercè Pérez, que ha explicat que en el cas de Mollet, “tots els serveis culturals que organitza l’ajuntament per als joves són gratuïts”.