El president Pere Aragonès presideix l’entrega de les Medalles d’Or de la Generalitat a Mollet

La il·lustradora Roser Capdevila i el mecenes i empresari Antoni Vila Casas han rebut aquest dimecres la Medalla d’Or de la Generalitat de mans del president Pere Aragonès en un acte celebrat al Parc dels Colors de Mollet del Vallès.

Abans de l’acte institucional vinculat amb els actes de la Diada el president de la Generalitat Pere Aragonès ha visitat l’Ajuntament de Mollet i ha signat al Llibre d’Honor de la ciutat.


L’alcaldessa Mireia Dionisio li ha lliurat com a obsequi la Font modernista i una Dona d’Aigua. El president i l’alcaldessa han mantingut una trobada on han parlat de temes d’interès que afecten la ciutat de Mollet.

La cerimònia va tenir lloc a Mollet del Vallès, en el marc de la línia del Govern de descentralitzar els actes de lliurament de guardons, com la Medalla d’Or o la Creu de Sant Jordi, fora de la ciutat de Barcelona per acostar-los més a la ciutadania.

L’Executiu ha distingit Capdevila per la seva trajectòria com a il·lustradora, popularment reconeguda pels personatges de les ‘Tres Bessones’, i a Vila Casas pel seu compromís amb el país com a mecenes cultural. Dels guardonats, Aragonès ha destacat que amb el seu esforç i talent “han construït els fonaments culturals de Catalunya” i han estat “referents i exemple” de “com es construeix una nació”. “Un país que vol ser lliure mai es pot deixar de construir a si mateix com a nació”, ha destacat.

El cap de l’Executiu ha destacat “la vitalitat, l’energia i la creativitat” de Roser Capdevila, que ha creat “un imaginari col·lectiu en llengua catalana, que hem de reivindicar i revitalitzar per seguir fent avançar l’ús social del català”. D’Antoni Vila Casas ha subratllat que “el món de l’art contemporani català no s’entén sense la seva tasca”. I ha afirmat que “tota cultura amb voluntat de ser necessita la visió, el compromís i la sensibilitat d’Antoni Vila i Casas”.

Pere Aragonès ha expressat el seu agraïment en nom del Govern de Catalunya als dos guardonats i ha fet notar que “són i seran font d’inspiració per a les generacions presents i futures, pels valors i els compromisos compartits, que representen el que és avui Catalunya”.

La Medalla d’Or, màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 1978 per distingir aquelles persones que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

Amb el lliurament de la Medalla d’Or, al Parc dels Colors de Mollet del Vallès, s’han obert els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La cerimònia s’ha iniciat amb la hissada de la senyera per part de la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra i la interpretació d’El cant de la Senyera, a càrrec del cor de Mollet del Vallès, Estoc de Veus, i el Quartet Brossa. A continuació, la periodista Laura Sangrà, va pronunciar unes paraules sobre els guardonats.

Tot seguit, el president Aragonès lliurà les medalles i els dos distingits pronunciaren unes paraules. Seguidament, la cantant Sandra Bautista, va interpretar l’Himne Nacional de Catalunya, acompanyada pel quartet Brossa.

L’acte de lliurament de la Medalla d’Or, al Parc dels Colors de Mollet del Vallès i la visita del president de la Generalitat va obligar aquest dimecres a la tarda a limitar les zones d’estacionament i pas al voltant dels espais afectats pels actes, el Parc dels Colors i l’Ajuntament de la ciutat.