Comencen les obres de reforma integral del Pavelló Municipal d’Esports Riera Seca

Aquesta setmana ha començat la primera fase de les obres de reforma del Pavelló que inclou la pista, les grades, la coberta, les finestres, la insonorització de l’espai, la il·luminació i el fals sostre. El pressupost de l’obra és de prop d’un milió d’euros i la durada de l’actuació d’aquesta primera fase serà d’entre 3 i 4 mesos.

Les obres, segons ha informat l’Ajuntament, es duran a terme en dues fases per tal de què es mantingui la màxima activitat esportiva possible.

La reforma i rehabilitació inclourà una nova conformació de coberta sobre la coberta existent i substitució dels seus elements secundaris de protecció i estanqueïtat, la millora de la il·luminació natural interior, la formació de cel ras per a la millora del comportament acústic interior, la substitució del paviment de la pista poliesportiva i el passadís perimetral, la reforma de les grades perimetrals, substitució dels graons i dels seients, la reforma de l’escala de sortida d’emergència amb sortida a la ronda de Can Fàbregas, la substitució de l’enllumenat interior de la pista poliesportiva i la grada, la millora de la seguretat en cas d’incendi de la pista poliesportiva i la grada adaptant-lo a la normativa vigent, la substitució de les portes d’emergència existents i també de l’equipament esportiu.

La segona fase inclou l’adequació del local social i tot el nucli de comunicació entre les diferents plantes del pavelló i l’ampliació del pavelló cap al Parc de Pruneres. Al marge de la reforma integral del pavelló, també s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat, com serà, per exemple, l’habilitació d’una part de la grada específica per a persones amb problemes de mobilitat, i de sostenibilitat, amb la instal·lació de plaques solars.

Pel regidor d’Esports, Josep Monràs, la reforma del Pavelló “és un compromís municipal perquè els i les usuàries puguin gaudir d’unes instal·lacions modernes i innovadores”. Monràs ha afegit que ” aquest espai és una porta d’entrada a la ciutat, i per aquest motiu hem tingut molt en compte el disseny exterior”.

L’obra es completarà amb la remodelació de l’exterior del pavelló donant  continuïtat entre aquest espai i la pista exterior, que serà on principalment les diferents entitats esportives que l’utilitzen puguin entrenar-se mentre durin les obres.