En Comú Podem demana al Parlament que el parc del Pinetons sigui zona del preparc de Gallecs

El Grup Parlamentari d’En Comú Podem ha portat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució per la modificació del Pla Director Urbanístic de l’ACTUR Santa Maria de Gallecs en el sentit de donar-li més protecció mediambiental.

El document presenta 18 propostes concretes que afecten els municipis de Palau, Santa Perpètua, Mollet, Montcada, Lliça de Vall i Parets.

En relació a Mollet del Vallès la Resolució proposa incorporar a l’Espai d’Interès Natural (EIN) de Gallecs el parc dels Pinetons com a zona de preparc i també tots els terrenys situats a l’oest de la ronda dels Pinetons. També demana que el POUM de Mollet afegeixi a aquesta zona de preparc la parcel·la entre el parc dels Pinetons i Can Borrell. I, per últim, estudiar la finalització de l’activitat de tir al plat i el trasllat de l’antena situada a la carena dels Bandolers.

A aquestes propostes s’han presentat esmenes fonamentalment per part del grup parlamentari de Junts que en el cas de Mollet defensa retirar totes les reivindicacions.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “és una satisfacció que la tasca que fem des de Mollet partits, entitats i veïns arribi al Parlament i la lluita pugui ser concretada en mesures que protegeixin amplia i definitivament el nostre patrimoni natural. Estarem atents a la tramitació d’aquesta Proposta de Resolució i als posicionaments de cada grup polític perquè es conegui clarament que defensa cadascú”

Els diputats d’En Comú Podem, David Cid i Marc Parés han estat els que han presentat a la Mesa del Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució per tal que es modifiqui l’actual Pla Director de Gallecs i millorar diversos perills que ara per ara amenacen el territori. Aquestes propostes s’han anat treballant els últims mesos en col·laboració dels diferents ajuntaments de l’àrea afectada i, també, entitats veïnals i ambientalistes del territori.

La proposta assenyala que l’actual Pla Director Urbanístic (PDU) de Gallecs va ser aprovat per la Generalitat al 2005, fa 17 anys, i tot i que protegia una gran àrea central de l’espai també contemplava diferents sectors urbanístics per a noves activitats econòmiques com ara Riera de Caldes II, Can Banús II i Castell de la Moguda. El fet és que aquests sectors urbanístics no s’han desenvolupat en tot aquest temps i la situació ha canviat molt en aquests 17 anys. La situació de crisis ambiental i l’emergència climàtica convida a repensar aquests planejaments i eliminar-los per tal de preservar l’espai més gran possible de Gallecs.