L’Escola Federico Garcia Lorca s’uneix a les altres sis escoles de Mollet que crearan una cooperativa escolar

L’Escola Federico García Lorca de Mollet del Vallès participarà per primer cop al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME). En total, hi participaran 275 alumnes de 7 escoles i es crearan 9 cooperatives. El CUEME fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’Educació Primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el  suport i tutorització de l’escola i l’Ajuntament de Mollet, a través d’EMFO.

Per 11è d’any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès a través d’EMFO i de l’Institut Municipal d’Educació (IME), segueix fomentant la transmissió dels valors de l’emprenedoria a l’alumnat de les escoles de Mollet del Vallès, a través del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME),impulsat per la Diputació de Barcelona. Enguany, hi participaran set escoles, una més que en l’edició anterior.

Durant aquest curs escolar hi participaran 275 alumnes de 5è de Primària de Mollet de 7 centres educatius diferents: l’Agrupació Escolar Anselm Clavé, Col·legi Lestonnac, Escola del Bosc, Escola Montseny, Escola Sant Gervasi, el Centre d’Estudis Mollet i l’Escola Federico García Lorca, que aquest any s’incorpora al programa per primer cop.

Els alumnes, en breu, iniciaran la creació una cooperativa a classe i la constituiran formalment. A final del projecte, els productes que desenvolupin es vendran a la Fira de les cooperatives escolars, prevista per al maig de l’any vinent amb diverses parades en un dimarts de mercat. Els beneficis de les vendes es destinen a fins socials escollits per cada cooperativa.

Per al regidor d’Educació Raúl Broto, “aquest és un projecte pel que en el seu moment aquest Ajuntament va apostar clarament pel que comporta a l’hora de potenciar els valors, la responsabilitat social i els models democràtics”. 

El Programa CUEME també inclou formació als professors dels centres participants sobre l’emprenedoria. L’objectiu és poder transmetre als alumnes les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.

Per treballar aquests valors se simula la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar de la qual formen part els alumnes de participants. El programa CUEME aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, en tant que aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.