La Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions presenta el programa pel Dia Mundial de la Salut Mental

En motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions (TVSMiA) presenta un programa d’activitats que es realitzarà durant el mes d’octubre i novembre amb l’objectiu sensibilitzar la societat sobre la salut mental, lluitar contra l’estigma i donar visibilitat a les persones amb problemes de salut mental.

El programa inclou activitats organitzades per diferents entitats o institucions membres de la taula. Des de debats sobre salut mental, programes de ràdio i tallers en benestar emocional fins a diferents actes culturals i esportius de sensibilització, tals com exposicions, tornejos de pàdel, exercicis físics guiats i concursos literaris. Les activitats compten amb la participació de professionals de les diferents entitats i persones amb problemes de salut mental i estaran obertes a tota la comunitat.

Sobre la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions (TVSMiA)

La  Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions es va constituir el 2017 com un nou espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental i addiccions als municipis de Caldes de Montbui, Gallifa, La Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda. La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

La taula està constituïda per entitats del moviment associatiu de familiars i persones afectades; serveis municipals de les poblacions que conformen la Taula, recursos de la xarxa de salut mental i d’atenció primària de salut (ICAS) i altres agents claus per la salut mental. Concretament conformen la taula les següents entitats; Agència de Salut Pública de Catalunya, Ajuntament de Caldes de Montbui, Ajuntament de La Llagosta, Ajuntament de Martorelles, Ajuntament de Mollet del Vallès, Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans, Ajuntament de Parets del Vallès, Ajuntament de Sant Feliu de Codines, Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, Ajuntament de Santa Maria de Martorelles, Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Associació TEAcords, Catsalut, Centre de dia (CDIAP) de Caldes de Montbui, CDIAP Parc Taulí, CDIAP Parets del Vallès, Cerac. Autisme la Garriga, Club Social La Llum, Consell Comarcal del Vallès Oriental, Departament d’Educació, Federació Salut Mental Catalunya, Fundació Malalts Mental de Catalunya, Fundació Sanitària Mollet, Hospital Sant Joan de Déu, Institut Català de la Salut Atenció Primària Vallès Oriental, Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i Mossos d’Esquadra.

La Taula està estructurada en quatre nivells de participació: la coordinació (que per ara recau en la Fundació Sanitària Mollet), el grup motor (que és qui dinamitza la Taula), els diferents grups de treball que es creïn i la mesa institucional.