L’alcaldessa de Mollet explica en la seva primera trobada amb els ciutadans les noves inversions municipals

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, va omplir dilluns l’Ateneu Gran en la primera trobada presencial de l’Alcaldessa en directe. Una sessió oberta  a la ciutadania en la qual va explicar la inversió de 9 milions d’euros en diferents projectes a Mollet. Així mateix, Dionisio ha fet retorn del procés participatiu Mollet el teu barri i ha explicat el nou procés participatiu del qual, els projectes més votats, s’inclouran al pressupost municipal de 2023. L’alcaldessa ha estat acompanyada de la regidora de Participació, Núria Muñoz Herrera, i ha respost a les preguntes del públic assistent.

L’alcaldessa va explicar els projectes que en aquests moments s’estan desenvolupant a la ciutat, així com els que començaran els propers mesos. L’import del total de les inversions és de 9 milions d’euros dels quals 5,2 milions són d’inversions municipals, 2,3 milions provenen de la Unió Europea i 1,5 milions de la Diputació de Barcelona.

De les obres previstes a executar destaquen actuacions com l’arranjament d’Arcadi Viñas, la reurbanització del carrer Brodadores, Emili Ninou i la plaça del carrer Onze de Setembre, la construcció d’un correcà al barri de Can Borrell, l’adequació de la pista poliesportiva de Can Pantiquet, la nova parada d’autobús i el pas elevat sobre l’avinguda Lourdes, el reasfaltat d’alguns carrers, la millora de la senyalització horitzontal o les millores a diferents jocs infantils, entre d’altres actuacions.  Actualment ja s’estan executant diverses grans obres municipals com el Pavelló de Riera Seca, el carrer Gaietà Vínzia o la millora i substitució de l’enllumenat públic.

L’alcaldessa també va explicar les obres i inversions a través dels fons europeus Next Generation com són la peatonalització de l’entorn de l’església Sant Vicenç, el carril bici a l’Avinguda Rivoli, obres de millora de l’accessibilitat a 103 punts de la ciutat i la compra d’un nou bus 100% elèctric.

Totes aquestes actuacions que per l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, tenen com a objectiu “la millora i modernització de l’espai públic i els equipaments de la ciutat per millorar el dia a dia dels molletans i les molletanes”.

Retorn del procés participatiu Mollet, el teu barri

Durant la trobada es va fer retorn del procés participatiu Mollet, el teu barri. Un procés que va comptar amb 13 carpes informatives, en el que van participar 518 persones i es van recollir un total de 601 propostes.

Del conjunt de les propostes recollides i del seu posterior anàlisi, s’estructuren els 4 reptes de ciutat en els que està treballant el consistori:

1.    Convivència, seguretat i cura de l’espai públic

2.    Veïnatge, xarxa social i d’equipaments

3.    Transició ecològica, ciutat verda i saludable

4.    Mercat laboral, oferta formativa i comerç local

Pressupost participatiu al pressupost municipal 2023

A la trobada, la regidora de Participació, Núria Muñoz Herrera, va donar a conèixer el projecte participatiu que l’Ajuntament ha posat en marxa on els molletans poden prioritzar 3 projectes de ciutat, les propostes més votades s’inclouran al pressupost municipal de l’any vinent. Els 12 projectes sotmesos a votació per part de la ciutadania sorgeixen del treball i anàlisi del procés Mollet, el teu barri

Fins al 15 de novembre, les persones majors de 16 anys, empadronades a Mollet, podran participar votant per prioritzar 3 projectes de ciutat omplint la butlleta en paper i dipositant-la als equipaments municipals o bé a través de la plataforma de participació digital (Decidim Mollet).

Per la seva part, la regidora de Participació, Núria Muñoz Herrera, ha explicat que “convido als molletans i les molletanes a participar d’aquest projecte participatiu en el pressupost municipal 2023.” I ha afegit, “Al procés es troben propostes molt interessants i que han sortit també d’un projecte de participació ciutadana, un fet diferencial que trobo que és molt important i interessant”.

Per l’alcaldessa de Mollet, la participació activa dels veïns i veïnes de Mollet en la construcció de la ciutat, és el motor que mou Mollet. Totes les opinions, suggeriments i també les queixes són les que ens fan fer de Mollet, una ciutat cada dia millor. ha afegit Dionisio .