Josep Maria Pou rebrà el Premi Atlàntida del Gremi d’Editors de Catalunya

L’actor i director de Mollet del Vallès Josep Maria Pou rebrà el Premi Atlàntida 2022 en reconeixement als seus més de 50 anys de trajectòria teatral en la Nit de l’Edició que el Gremi d’Editors de Catalunya celebrarà el 21 de novembre al Teatre Romea de Barcelona.

Els editors també han destacat la seva tasca com a traductor i adaptador de diverses obres del teatre anglès i americà més recent i la seva estima pel món del llibre, amb nombroses adaptacions, i els seus articles en mitjans de comunicació, ha informat el Gremi d’Editors de Catalunya en un comunicat.

Pou (Mollet del Vallès, 1944) va debutar al Teatro Español de Madrid el 1968 i des d’aleshores ha estrenat uns 60 espectacles teatrals en els quals es conjuguen els grans títols amb els noms dels millors autors i directors nacionals i internacionals, en una carrera que s’ha desenvolupat en paral·lel amb la de cinema i televisió.

Ha estat director artístic del Teatre Goya de Barcelona i del Teatro La Latina de Madrid i actualment ho és del Teatre Romea de Barcelona.

La Nit de l’Edició també lliurarà el Memorial Fernando Lara, que atorga la Cambra del Llibre de Catalunya a una nova iniciativa empresarial, a l’editorial de llibres infantils i juvenils il·lustrats Editorial Flamboyant, fundada per Eva Jiménez i Patricia Martín.

L’editorial ha apostat per difondre l’obra d’autors i il·lustradors locals arreu del món i distribuir-la en castellà als Estats Units i Llatinoamèrica.