Acord per plantar 1.700 arbres i arbustos al camí de vianants paral·lel a l’autopista

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha arribat a un acord amb l’empresa Productos Aditivos,amb la participació de l’ONG Arboles para siempre,per iniciar un projecte a tres anys vista per incrementar el nombre d’arbres i arbustos a la ciutat. La iniciativa s’emmarca dins dels projectes de voluntariat i apadrinament d’arbres, escocells i zones verdes de Mollet que s’estan portant a terme actualment.

Aquesta plantació d’arbres i també arbustos, principalment roures, es farà especialment a l’entorn de la pista d’atletisme i el Camp Municipal de Futbol Germans Gonzalvo. L’actuació comportarà millorar el confort tèrmic, capturar contaminants, i reduir la contaminació acústica al pas pel camí de vianants paral·lel a l’autopista, molt utilitzat pel passeig en general i la pràctica esportiva. Transcorreguts els 3 anys s’hauran plantat més de 1.700 arbres i arbustos en un recorregut de 1.000 metres de longitud.

Els projectes de renaturalització i increment de la biodiversitat de la ciutat  contribueixen a revertir els efectes del canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat.

En aquesta col·laboració entre el sector públic i el privat, l’Ajuntament de Mollet del Vallès facilitarà l’espai, la logística i l’obertura dels forats de plantació i, posteriorment, assumirà el manteniment dels arbres i el reg fins que estiguin totalment arrelats. L’empresa Productos Aditivos s’encarregarà de la seva plantació i del subministrament mitjançant el seu acord amb l’ONG Árboles para siempre.