Mollet en Comú es mostra satisfet per la rebaixa del límit de velocitat de l’AP-7 al seu pas per Mollet

La setmana passada es va conèixer la notícia que per part de Trànsit i el Ministeri de Transports s’han acordat mesures per reduir el nombre d’accidents, com la rebaixa de la velocitat a l’autopista. Un dels punts on es redueix aquesta, és al seu pas per Mollet.

Segons s’informa, en el punt Mollet del Vallès – el Papiol (B-30) (uns 20 quilòmetres aproximadament), es reduirà la velocitat màxima de 120 a 100 km/h. Està previst instal·lar-hi un sistema de velocitat variable, que fluctuarà de 100 en avall.

Des de Mollet en Comú, segons expliquen en un comunicat, consideren que és “una mesura positiva, no tan sols per reduir els sinistres en carretera, sinó també per disminuir l’impacte del pas de vehicles, a gran velocitat, en la qualitat de l’aire”.”.

Recorden que fa temps que la contaminació atmosfèrica ha centrat debats del plenari municipal, i que aquest problema “ha mobilitzat persones compromeses i implicades en la defensa de la salut i de la preservació del clima, i entitats com Mollet i Baix Vallès Respira”.”.

També indiquen que des de Mollet en Comú “s’ha participat i incidit en aquesta qüestió, instant al govern a sol·licitar mesures com una correcta mesura de la qualitat atmosfèrica a Mollet, que reclami a altres administracions solucions per alguns barris amb especial impacte acústic i atmosfèric (com Can Pantiquet o Can Borrell, per exemple), i també participant de mocions que han estat debatudes al Ple”.

Amb l’anunci fet, la seva portaveu Marina Escribano espera que “tingui un impacte en positiu en reduir d’una banda els accidents que succeeixen a l’autopista, i de l’altra que es redueixi el volum de fums, gasos i en definitiva contaminació atmosfèrica que fa que a Mollet tinguem uns nivells preocupants”.