L’Escola Sant Vicenç aconsegueix uns 5000 euros en estalvi energètic gràcies al programa A-Prenem

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto Cervera, van fer entrega aquest dimats del segon xec del Projecte A-Prenem el sol a l’AMPA de l’Escola Sant Vicenç. També van visitar les instal·lacions de plaques solars acompanyats de la direcció del centre.

El projecte A-Prenem el sol consisteix en la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’Escola Sant Vicenç, amb un retorn de l’estalvi econòmic aconseguit amb l’objectiu de promoure la transició energètica, millorar l’eficiència i reduir la despesa energètica de l’Escola.

L’Escola Sant Vicenç, gràcies a aquest projecte, ha conseguit un 30% d’estalvi energètic el que representa uns 5.000 euros d’estalvi econòmic anual. L’acció, a més a més, ha evitat emetre 5 tonelades de CO2 a l’atmosfera.

L’escola d’educació infantil i primària Sant Vicenç de Mollet del Vallès va ser pionera a la demarcació de Barcelona el febrer de 2020 en apuntar-se al projecte A-prenem el sol? impulsat per la Diputació per implementar l’autoconsum elèctric amb energia solar produïda per plaques fotovoltaiques instal·lades al seu terrat.

El projecte integra l’acció de l’escola i de l’associació de familiars dels alumnes (AMPA) i l’ajuntament amb el suport tècnic de la Diputació, persegueix l’objectiu d’aportar tant beneficis ambientals com també econòmic per a les escoles, així com ser una eina pedagògica per incentivar l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables.

En aquest projecte pioner de l’escola Sant Vicenç de Mollet, es va fer una instal·lació de plaques fotovoltaiques amb una potència de 15,99 kWp, amb una inversió de 22.798 euros per part de l’Ajuntament amb una aportació del 10% per part l’AMPA del centre escolar. L’aportació econòmica realitzada per l’AMPA ha estat amortitzada en dos anys.