Sobre les mesures cautelars a l’escola d’educació especial Can Vila

Avui hem conegut la resolució de mesures cautelars del TSJC sol·licitada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès en la interposició del recurs contenciós-administratiu del passat mes de juliol referent a aclarir la competència de les obres en els mòduls de l’escola municipal d’educació especial de Can Vila.

En aquesta resolució dictada pel TSJC no s’accepta la petició que va fer l’Ajuntament de Mollet del Vallès demanant mesures cautelars i reclamant al Departament d’Educació assumir la totalitat del cost de les obres en els dos mòduls instal·lats de manera provisional al centre educatiu de Can Vila, malgrat que l’equip de govern sostenia tot el contrari al que ha dictat la resolució judicial.

Constatem que el govern municipal de PSC va judicialitzar una qüestió que s’hauria d’haver intentat resoldre des de la cooperació i el diàleg conjuntament amb el Departament d’Educació. Els alumnes i les famílies de Can Vila fa molts anys que pateixen aquesta provisionalitat que només acabarà amb un acord.

Alhora, demanem al govern de la ciutat que es faci càrrec d’aquelles competències que li són pròpies com és el manteniment de les escoles a Mollet i que vetlli perquè no s’arribi a la situació actual en cap centre educatiu de la nostra ciutat.

De la mateixa manera, tornem a demanar, tal com hem fet en públic i en privat, de poder afrontar col·lectivament el debat a fons amb el govern, l’oposició i la comunitat educativa sobre quina és la gestió i la titularitat que volem per a l’escola en un futur, per tal que se n’asseguri la continuïtat. A hores d’ara, uns mesos després de la proposta, encara no hem rebut cap resposta en aquest sentit ni que sapiguem s’ha convocat cap reunió per a poder-ne parlar. Tornem doncs a reclamar aquesta trobada perquè creiem que és un debat transcendent que hem d’aprofitar per fer ara i no quan torni a sorgir una altra urgència. Cal que ens puguem posar d’acord en el que és el millor.

I un cop assolit un consens local, considerem que és més vigent que mai la necessitat d’arribar a un acord entre les dues administracions, amb lleialtat institucional, per posar fi definitivament a la situació provisional que pateix l’Escola Municipal de Can Vila amb l’únic objectiu d’enfortir el seu projecte educatiu i formatiu sempre amb l’alumnat, el professorat i les famílies al centre i deixar de banda la via judicial i de la confrontació que només endarrereix la solució permanent i definitiva que necessita la comunitat educativa de Can Vila.

Grup Municipal d’Ara Mollet ERC – MES