Josep Maria Pou recull el Premi Atlàntida 2022 del Gremi d’Editors

L’actor i director de Mollet Josep Maria Pou ha recollit el Premi Atlàntida 2022 durant la 37a Nit de l’Edició, que s’ha celebrat al Teatre Romea. El guardó és un reconeixement anual que des de 1986 atorga el Gremi d’Editors de Catalunya a una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa i promoció de la cultura, la propietat intel·lectual i el foment de la lectura. També s’ha atorgat el 28è Memorial Fernando Lara a l’editorial de llibres infantils i juvenils il·lustrats Flamboyant i s’ha fet un reconeixement a Editorial Salvatella pel seu centenari, a l’Editorial Reverté pels seus 75 anys, a Editorial Base i al Centre de Pastoral Litúrgica pel seu 50è aniversari, i a Ediciones Cáñamo que celebra 25 anys.

Pou ha rebut el Premi Atlàntida, un reconeixement que des de 1986 el Gremi d’Editors de Catalunya lliura anualment a una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa i promoció de la cultura en general, de la defensa de la propietat intel·lectual i/o del foment de la lectura. El premi és atorgat per un jurat integrat per editors i periodistes. El jurat del Premi Atlàntida, consta de 17 membres i està integrat per editors i periodistes de les capçaleres dels diaris impresos que tenen edició a Catalunya.

Durant l’acte també s’ha atorgat el 28è Memorial Fernando Lara a l’editorial de llibres infantils i juvenils il·lustrats Flamboyant i s’ha fet un reconeixement a Editorial Salvatella pel seu centenari, a l’Editorial Reverté pels seus 75 anys, a Editorial Base i al Centre de Pastoral Litúrgica pel seu 50è aniversari, i a Ediciones Cáñamo que celebra el seu 25è aniversari.

El XXV Premi de Traducció Ángel Crespo que lliura l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya ha estat atorgat a Pablo Martín Sánchez per la traducció del francès al castellà de l’obra ‘La anomalía’ d’Hervé Le Tellier, publicada per Seix Barral.