Mollet en Comú presenta diverses propostes al Govern pels pressupostos de 2023, entre elles incrementar un 60% la partida per les escoles

Mollet en Comú ha presentat a l’equip de govern propostes al pressupost del 2023, que es votarà en proper 28 de novembre. Són de diferents àmbits: habitatge, educació, cultura, medi ambient, joventut, esport. L’objectiu és que se’n beneficiï el major nombre de ciutadania possible. Ara mateix ja han mantingut dues reunions amb el Govern i la formació, en funció de si s’accepten o no, decidirà el seu vot al ple. La formació celebrarà assemblea per a decidir el seu posicionament sobre els pressupostos aquest divendres 25 de novembre a la tarda.

Les propostes són, prioritàriament d’inversió, però que engloben també altres capítols del pressupost.
Enguany, la formació de comuns ha volgut incidir en accions de més impacte i que puguin beneficiar a més gent i col·lectius i fins i tot tota la ciutadania en general (comunitat educativa, esportistes, usuaris biblioteca, buscadors d’habitatge, col·lectiu jove…)

A diferència d’altres anys en què s’han presentat paquets de més de 100 propostes, centrades en barris sobretot, aquest cop són un total de 9 propostes, per tal de focalitzar el necessitats importants.

Des de Mollet en Comú s’explica però, que el compromís amb els barris segueix ferm, i també la feina que hi volem fer, amb les passejades que s’estan organitzant, i que copsen la realitat i les necessitats específiques de cada un dels barris visitats. D’elles en sorgiran les prioritats per tal d’incloure en el programa i que es puguin realitzar a futur.

Les propostes al pressupost són les següents:

A Cultura: obertura de la biblioteca durant l’estiu i alguna programació específica; i un projecte de sala polivalent que pugui ofertar cinema i altres expressions culturals i artístiques.

Pel que fa a esport: arranjaments a les pistes d’atletisme

D’habitatge: dotació de la partida per a la compra d’habitatge públic. Aquesta proposta és una inversió molt específica, i al darrera hi ha la voluntat de més iniciativa des de l’ajuntament, més accions i execució de la compra d’habitatge.

Respecte la via pública, la necessitat d’adequar les zones que es fan servir d’aparcament a la ciutat (zona sud, calderí, santa rosa, etc.).

D’educació: l’increment de com a mínim el 60% de la partida econòmica destinada a les escoles; i l’obertura de més patis d’escoles per tal que a cada barri n’hi ha hagi un d’obert, i amb personal dinamitzador.

Sobre medi ambient: la col·locació de plaques solars també en equipaments esportius

I respecte joventut, la rehabilitació i condicionament de l’equipament municipal de La Nau, per tal que pugui tornar a ser utilitzada com a espai de la ciutat. Això implicarà trobar un nou i bon lloc per a ubicar els materials que hi tenen allí dipositats diverses entitats de la ciutat.

Segons Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “fem propostes concretes en àmbits on creiem que hi ha mancances. No són qualsevol inversió, sinó que aquestes fan palanca social i marquen transformacions en la ciutat i les oportunitats per a la gent”.