L’ONCE Catalunya entrega un dels seus premis solidaris 2022 a l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats

David Bernardo, president del Consell Territorial, i Àngel Ávila, delegat Territorial d’ONCE Catalunya van fer entrega aquest dijous a Ana María Díaz, tinenta d’alcaldessa i coordinadora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mollet i Lídia Ruiz directora de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet del Vallès d’un dels seus premis solidaris 2022.

Ana María Díaz va dir unes breus paraules on va manifestar el seu agraïment pel guardó. “Volem agrair aquest premi tan fantàstic al Grup Social ONCE i dedicar-lo a totes aquelles persones que tenen moltes capacitats”

L’Ajuntament de Mollet va rebre l’obra escultòrica SOLIDARIS, en un acte que va tenir lloc aquest dijous 24 de novembre a l’Auditori ONCE Catalunya, a Barcelona.

L’Ajuntament de Mollet ha estat reconeguda en els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022 en la categoria d’administració pública per l’activitat l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet del Vallès, constituït el 1990 com un organisme autònom que ofereix diferents serveis d’atenció directa per millorar la qualitat de vida, la prevenció, l’autonomia personal, la inclusió social i, per sobre de tot, el benestar de les persones amb discapacitat.

L’ONCE recorda que l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet del Vallès s’encarrega de la gestió i coordinació de: CDIAP MOLLET, servei d’atenció precoç de l’infant entre els 0 i 6 anys; Can Vila escola d’educació especial d’àmbit comarcal que acull nens i nenes amb discapacitat intel·lectual; el Centre Ocupacional del Bosc, que atén a persones amb discapacitat intel·lectual un cop acabat el període de formació escolar amb servei de teràpia ocupacional i d’inserció i el Centre Especial de Treball TALLER ALBORADA

Al costat de l’Ajuntament de Mollet els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022 són: Amics de la Gent Gran (A la Institució, Organització, Entitat o ONG), Diari de la DisCapacitat (al mitjà o projecte de comunicació), Glòria Canals i Sans (persona) i a l’empresa Bonpreu Esclat

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022 tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre diàriament a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya se celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto, conseller general de l’ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació.