Mollet commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb una vintena d’actes

L’Ajuntament de Mollet i les associacions de dones del municipi han organitzat un seguit d’activitats i la lectura del manifest del 8 de març per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Enguany la jornada s’emmarca en seguir donant visibilitat a les desigualtats de gènere i avançar per erradicar-les.

El programa d’activitats comença aquest dijous 2 de març amb l’exposició Feminartist al CIRD Joana Barcala, i fins el 31 de març hi ha programats més d’una vintena actes, entre tallers, xerrades, conferències, música i teatre. El Museu Abelló també se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb diferents accions que tenen per objectiu reivindicar el paper de la dona en l’art.

L’acte central és el 8 de març, a les 12 del migdia, amb la lectura del manifest institucional davant de l’Ajuntament. Hi participaran l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Núria Muñoz Herrera, i comptarà amb una actuació de ball a càrrec de SQS TEAM SCHOOL. Posteriorment, es convidarà al públic assistent a desplaçar-se fins al monument de la Dona d’Aigua per posar-li una bufanda lila teixida per dones molletanes, una iniciativa del Club Social La Llum.

Per la regidora de polítiques de gènere, feminisme i diversitat, Núria Muñoz Herrera “des de la regidoria treballem cada dia de l’any per desenvolupar totes les polítiques feministes posant a disposició i garantint els recursos materials i humans per portar-les a terme. Les polítiques feministes són l’element clau per assolir la transformació social, superar les desigualtats i discriminacions cap a les dones així que, com cada any, l’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats junt amb les entitats de la ciutat per commemorar el 8M de forma especial a la nostra ciutat.”

Un dels objectius principals de les polítiques d’igualtat de gènere desplegades per l’Ajuntament de Mollet del Vallès és posar de relleu el paper de la dona a la nostra societat, visualitzar-lo, trencar estereotips culturals, promoure la igualtat d’oportunitats i erradicar les violències masclistes, una temàtica que també està inclosa en la programació del 8 de març.