El CEM dedica les seves XXIV Jornades a l’Any Abelló

Coincidint amb l’Any Abelló, el Centre d’Estudis Molletans de l’Ajuntament de Mollet del Vallès dedicarà les seves XXIV Jornades al polifacètic pintor i col·leccionista d’art molletà sota el títol Any Abelló. Centenari del naixement del pintor i col·leccionista molletà. Aquestes jornades formen part del seguit d’activitats adreçades a tots els públics que l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant la Fundació Municipal Joan Abelló, ha organitzat al llarg d’aquest any per commemorar aquest centenari, reivindicar la figura de l’artista i fer encara més extensible la seva obra. 

Les Jornades, que començaran el dimarts 14 de març i finalitzaran el diumenge 26 de març, comptaran amb tertúlies, debats, conferències, visites guiades al Museu i a la Casa del Pintor, o passejades per Mollet, entre d’altres. Totes les activitats són gratuïtes.

Així, el 14 de març, a les 18 h, el primer tinent d’alcaldessa i regidor delegat del CEM, Raúl Broto Cervera, serà l’encarregat de presentar les Jornades des del Museu Abelló. Acte seguit, al mateix Museu, s’iniciaran les activitats d’aquestes XXIV Jornades amb la tertúlia El record d’Abelló a través dels amics que el van conèixer en la que participaran Jaume Boix, Isabel Marin, Joaquim Llavoré, Victòria Pérez i Montserrat Tura. La tertúlia serà moderada per la periodista molletana de RTVE – Catalunya Mireia Bonache. 

A partir d’aquí, i fins el 26 de març, es duran a terme un seguit d’activitats centrades en donar a conèixer El personatge, amb diferents xerrades que es faran el dijous 16 de març al Centre Cultural La Marineta, en les que, entre d’altres, participaran les filles de Joan Abelló, El Mollet Abelló, amb una passejada guiada per la ciutat el diumenge 19 de març, L’Artista, amb un altra visita guiada a l’església parroquial de Sant Vicenç i diferents conferències que es faran a La Marineta el dimarts 21 de març, El Col·leccionista, amb diferents activitats que es faran al Museu Abelló el dijous 23 de març i Les interioritats del Museu i la Casa del Pintor, amb visites als dos espais. 

Totes les activitats són gratuïtes i amb places limitades.