Pilones perilloses

Fets ocorreguts el dia 11/0/2023: Em dirigia a Urgències de l’Hospital de Mollet del Vallès perquè no em trobava bé i al pas pel carrer Nicaragua el meu cotxe va impactar contra una pilona de formigó que envaïa una mica la calçada. Suposo que aquestes pilones estan situades a tot el carrer perquè no aparqui cap vehicle, cosa que fins aquí considero correcte. El que no és correcte és que no compleixin amb cap de les normatives vigents dictades al BOE en aquesta matèria. No estan homologades: començant per la seva mida, ja que les seves dimensions no són les correctes, a més, no estan ben senyalitzades, cadascuna és d’un color diferent i sense cap distintiu reflectant que a la nit les faci visibles amb tota claredat; a la zona on estan col·locades li falta manteniment, hi ha pilones que no es veuen perquè l’altura de les herbes les tapen; la seva alineació tampoc és la correcta i la línia blanca que limita la calçada amb les dites pilones tampoc es pot veure amb claredat en moltes zones d’aquest trajecte. La veritat és que encara hi ha més motius, més que suficients, perquè aquestes pilones siguin retirades al més aviat possible allà on estiguin ubicades, ja que hi ha un risc molt elevat i perillós perquè pugui haver-hi més accidents sigui de vianants o de vehicles. Accidents del tot evitables col·locant un altre tipus de pilones més adequades i homologades per a la normativa vigent. Per exemple, les de plàstic.

Ara mateix, em trobo que haig d’anar a rehabilitació tres dies a la setmana, amb forts dolors en cervicals i lumbars, i el meu cotxe al taller perquè el reparin de l’impacte. Els danys materials tenen solució, però deixar aquestes pilones on són pot fer que hàgim de lamentar, algun dia, danys irreparables a les persones, per això, la meva insistència que es canviïn aquestes pilones de fabricació casolana, com més aviat millor. Vetllar per la seguretat de les persones també és una qüestió de salut pública.

PER UNES PILONES HOMOLOGADES, JA!!!

JUAN RUIZ FRET
Amic de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès