Baixen els accidents a Mollet excepte en els que intervenen un VMP o una bicicleta

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha presidit la Junta Local de Seguretat que s’ha reunit aquest dimarts. A la reunió hi han assistit Juan José Baños González, regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Protecció Civil, així com representants dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Policia Municipal de Mollet del Vallès. Al llarg de la reunió s’han ofert diferents dades relatives a la seguretat viària a la ciutat. Entre elles que els accidents han disminuit un 23% i que en un 30% dels accidents on hi ha ferits intervenen o bé un VMP o una bicicleta.

La Junta Local de Seguretat de Mollet del Vallès ha valorat positivament el notable descens dels accidents de trànsit a la ciutat i el fet que a Mollet ja faci 16 anys que no hi ha cap accident mortal al nucli urbà. Pel que fa els actes delictius, tot i que les xifres tornen a situar-se als nivells de l’època pre pandèmica, Mollet se situa un 17% per sota de la mitjana catalana.

Durant la reunió, també s’ha valorat positivament la tradicional bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet del Vallès,  així com el fet que se segueixi potenciant la proacció i la prevenció per avançar-se als actes delictius.

Seguretat viària

·         El nombre total d’accidents ha disminuït un 23% respecte a dades pre pandèmia.

·         Només l’1% de tots els accidents són amb ferits que necessiten una segona atenció mèdica.

·         El nombre d’atropellaments també disminueix, en aquest cas en un 41%.

·         Se segueix constatant que no hi ha cap punt negre d’accidentalitat a la ciutat, és a dir, que no es repeteix cap accident al mateix lloc i per la mateixa causa.

·         Les principals causes dels accidents són per infracció del conductor, manca de perícia i distracció. 

·         41 anys funcionant el Parc Infantil de Trànsit i 32 anys continuats d’Educació per a la Mobilitat Segura a les Escoles. Aquest 2022 s’han fet 175 sessions amb la participació de 4.502 alumnes.

·         S’han realitzat un total de 19 campanyes adreçades a camions i furgonetes, distraccions i semàfors, alcohol i drogues, transport escolar i menors, vianants, etc. 

·         En total, Mollet del Vallès suma 16 anys sense cap víctima mortal al nucli urbà.

Accidents de trànsit amb VMP i bicicletes

·         Els accidents amb aquests tipus de transports han augmentat al 2022 (28) respecte al 2021 (21).

·         Dels accidents de trànsit amb ferits, el 30% són amb MVP o bicicleta.

·         Dels accidents de trànsit amb VMP o bicicleta, més del 90% són amb ferits.

·         Aquest 2022 s’han fet 5 campanyes adreçades als usuaris d’aquests tipus de transport.

Seguretat, convivència i civisme 

·         L’any 2022 es van fer més de 24.000 serveis prioritzant la proacció i la prevenció, que representen el 80% del temps dedicat per la Policia Municipal de Mollet.

·         Més de 1.400 intervencions policials sobre civisme.

·         12 campanyes anuals sobre seguretat i civisme.

·         Més de 550 expedients gestionats i intervencions del Grup de Relacions amb la Comunitat i Mediació.

·         Més de 6.000 intervencions dels Agents Cívics relacionades directament amb la convivència i el civisme.

·         21 campanyes anuals de convivència i civisme.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha recordat que “venim d’una situació de pandèmia on les dades van baixar pel fet que hi havia menys activitat, i per tant, ja ens esperàvem que hi hagés un lleuger repunt dels fets delictius, però tot i així les dades posen de manifest que Mollet segueix sent una ciutat segura, ja que malgrat aquest lleuger repunt, estem un 17% per sota de la mitjana catalana pel que fa els delictes”. L’alcaldessa també ha volgut destacar “la feina coordinada i proactiva dels diferents cossos de seguretat, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que operen a la nostra ciutat, ja que al cap i a la fi tots treballen per mantenir la seguretat ciutadana i disminuir el nombre de delictes, intervingui qui intervingui“.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Protecció Civil,Juan José Baños González, ha destacat “la feina preventiva de la nostra Policia Municipal que dedica més del 80% d’hores a tasques de prevenció, i aquesta feina, juntament amb les nombroses campanyes d’educació i sensibilització que duem a terme al llarg de l’any, dona com a fruit  les bones dades que tenim en seguretat viària”. Malgrat tot,Baños ha volgut recordar que “seguirem treballant especialment pel que fa els VMP i les bicicletes, ja que les dades ens diuen que més del 90% dels accidents de transit que es produeixen amb aquests vehicles provoquen ferits “.