Mor als 55 anys la poeta de Mollet Anna Campillo

Anna Campillo a la Fundació Miquel Martí i Pol. Foto: Fundació Miquel Martí i Pol

La poeta Anna Campillo, 38è premi Miquel Martí i Pol, ha mort a causa d’una malaltia als 55 anys. La Fundació Miquel Martí i Pol ha donat les condolences a la família i ha anunciat que publicarà “tan aviat com sigui possible” i “amb tots els respectes” el nou poemari Udols de llop, juntament amb Pagès Editors.

Nascuda a Mollet del Vallès el 1968, Campillo era llicenciada en filologia anglogermànica i es dedicava a la docència a l’Escola Sant Gervasi de Mollet. Havia guanyat el 13è Certamen Literari de Relat Breu de Santa Eulàlia de Ronçana i havia publicat el poemari Trencadissa (Trípode, 2022), que contenia versos punyents com “Estimem-nos amb urgència: / S’està girant vent del nord / I encara no ens hem tastat la pell” o “Hi ha massa esquerda / per trobar-nos al mig / de l’escala de Richter”.

Udol i llop “neix de la voluntat personal d’imaginar com hagués estat una existència anterior en contacte amb la natura i d’una manera molt feréstega, amb una concepció de la vida molt diferent de la que podem tenir en l’actualitat a les societats occidentalitzades, una vida lluny de la digitalització i de la sensació de tenir controlat el nostre entorn, de moure’ns en una aparent zona de confort”, explicava en una entrevista de la Fundació Miquel Martí i Pol la poeta sobre el seu nou poemari, que recrea la vida dels vikings en línia amb la seva passió per la cultura i les tradicions nòrdiques.

Institucions molletanes i poetes propers a Campillo han lamentat la mort sobtada d’aquesta poeta, que aquest Sant Jordi mateix va estar signant el seu primer poemari als seus lectors.