La ministra Raquel Sánchez explica a Mollet que el desdoblament de l’R3 comportarà el desplaçament de l’estació de Santa Rosa

L’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, ha rebut aquest divendres la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez Jiménez, qui ha fet una visita oficial a l’Ajuntament de Mollet del Vallès. A la trobada s’han tractat diversos temes relacionats amb les infraestructures ferroviàries com que a la tardor es licitarà la redacció del projecte constructiu del desdoblament i integració urbana de l’R3 al seu pas per Mollet. El projecte també comportarà el canvi d’ubicació i la construcció en viaducte d’una nova estació així com la remodelació del seu entorn i el cobriment d’una part de la via.

La ministra, que ha visitat Mollet acompanyada del secretari general d’infraestructures Xavier Flores, ha saludat a la corporació i ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat. L’alcaldessa  li ha lliurat dos dels tradicionals símbols de Mollet com són la font modernista i una dona d’aigua. Un cop acabada la visita institucional han mantingut una reunió en la qual s’han tractat diversos temes relacionats amb les infraestructures ferroviàries i en la qual la ministra i el secretari general han pogut explicar, de primera mà, a l’alcaldessa el projecte previst a la línia R3 al seu pas per Mollet.

El projecte de desdoblament entre Montcada i Mollet-Santa Rosa té com a principal objectiu l’anàlisi i el disseny del desdoblament de la via en aquest tram incloent possibles variants del traçat i tenint especial cura en la integració urbana i territorial del projecte.  Al marge del desdoblament i en el que afecta Mollet, el projecte facilitarà un major accés dels molletans a l’estació, ja que inclou, entre d’altres, el seu desplaçament a un lloc més cèntric com és el final de la Rambla Nova amb una estació moderna en viaducte. La transformació també comportarà la creació d’espais per a vianants més amples, més zones verdes d’ús ciutadà i la supressió del pas a nivell. També es preveu el cobriment d’una part de la via.  El pressupost aproximat previst és de l’entorn de 80 milions d’euros.

La ministra Raquel Sánchez Jiménez ha parlat “d’un seguit d’actuacions que comportaran un impacte molt important per a Mollet i per a tota la línia R3”. La ministra ha afegit que “som conscients de la reivindicació història d’aquest Ajuntament i ara ja podem dir que comencem a treballar amb aquest projecte, factible i realista, i a donar respostes a les necessitats de Mollet amb la previsió que a partir del mes d’octubre ja puguem licitar el projecte constructiu”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, s’ha mostrat “molt agraïda de la visita de la ministra i al fet que el Govern d’Espanya hagi fet un pas molt important perquè definitivament puguem tancar aquesta cicatriu que tenim a la ciutat millorant el servei de transport públic de Mollet” i ha afegit que “Un projecte realista, mediambientalment sostenible i que aconsegueix la integració de l’R3 a Mollet.”

El desdoblament del tram entre  Mollet – Sant Rosa i Montcada Bifurcació,que discorrepels municipis de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, La Llagosta i Montcada i Reixac, s’emmarca en els treballs que s’estan duent a terme amb l’objectiu de desdoblar completament la línia R3 entre Montcada i Vic. Actualment, aquesta línia ferroviària que va de Montcada fins a Puigcerdà és de via única.