Protecció Civil de Mollet estrena un kit antiincendis que li permetrà actuar en tasques de contenció del foc

Protecció Civil de Mollet ha presentat aquest dilluns el nou kit antiincendis que acaba d’estrenar. El nou kit, que es portarà al llarg de tot l’estiu a la camioneta de Protecció Civil, permetrà actuar ràpidament en tasques de contenció d’incendis de vegetació o altres de possibles com els de mobiliari urbà. L’equip està pensat per una primera actuació ràpida, ja que té un límit de 600 litres d’aigua, encara que les mànegues també poden ser connectades als hidrants de la xarxa.

D’entrada l’equip s’utilitzarà amb aigües freàtiques en compliment del decret de sequera.

L’equip ha tingut un cost de 4.000 euros per l’Ajuntament de Mollet i està previst que, una vegada hagi passat la temporada d’incendis forestals, s’instal·lí en un remolc per ser utilitzat en actes com la prevenció als correfocs.

Jordi Robles, responsable de Protecció Civil de Mollet, s’ha mostrat molt satisfet de poder disposar d’aquest kit antiincendis que permetrà als voluntaris ser més efectius en accions preventives contra el foc i ha explicat que els voluntaris rebran una formació específica pel seu ús.

L’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, que ha assistit a la presentació i ha presenciat la demostració del funcionament del kit, ha recordat que Mollet no únicament abasta la seva part urbana sinó que inclou l’espai de Gallecs i que el reforç de les equipacions de Protecció Civil permet contribuir a preservar l’espai. També ha dit estar molt satisfeta de col·laborar amb una entitat de voluntaris que tant fa per la ciutat com és l’associació de Protecció Civil.

A la presentació del kit també ha estat present el regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños.