Les obres per crear la nova plaça Anna Bosch començaran al setembre

La plaça tindrà una superfície de més de 3.700 m² i combinarà espais verds i lúdics i zones de descans.

La Junta de Govern Local ha aprovat definitivament la modificació de la fase 1 del projecte d’urbanització de Can Fàbregas Vell que permetrà la creació de la plaça Anna Bosch. La previsió d’inici de les obres és durant el mes de setembre i la seva durada aproximada serà d’entre 4 i 5 mesos. La plaça tindrà una superfície de més de 3.700 m² i combinarà espais verds i lúdics i zones de descans. El cost d’execució del projecte és de 471.319 euros.

La nova plaça de 3.706 m²es dividirà en dues grans zones: una pavimentada i una altra paisatgística. Les dues zones permetran combinar espais lúdics, de descans, esportius i de circulació amb un entorn verd. L’objectiu del projecte és prioritzar la mobilitat accessible, els espais verds, la interacció social, l’activitat esportiva, el descans i el lleure. 

Les obres començaran el proper mes de setembre i el termini d’execució serà d’entre 4 i 5 mesos.

La creació d’aquesta nova plaça, que portarà el nom de la que va ser la primera alcaldessa de Mollet en democràcia, va ser presa per unanimitat al Ple del mes de març de 2022. El disseny de l’espai es va treballar amb la filla de l’Anna Bosch, Gebra Serra, i va comptar amb aportacions de diferents grups municipals.

Plaça: zona pavimentada

Aquesta zona, que ocuparà la meitat est, inclourà diferents zones d’activitats i descans:

·         Un espai amb sortidors d’aigua amb ús lúdic durant l’estiu i ornamental la resta de l’any.

·         Un espai de jocs infantils

·         Un espai esportiu amb taules de ping-pong per tal de fomentar l’activitat física a l’espai públic.

·         Illes de vegetació amb arbrat que permetran delimitar els espais i que filtraran la visió de les vies del ferrocarril en els límits de la plaça amb arbres d’alçada.

Parc: zona paisatgística

·         L’espai ocuparà la meitat oest incorporant una àmplia varietat de vegetació, arbres i arbusts de mida mitjana adaptats a les condicions de Mollet del Vallès (xicrandes, arbres de l’amor, tipuanes…).

·         Les illes estaran cobertes de vegetació entapissant tipus prat urbà i de franges de plantes aromàtiques i mediterrànies.

·         A la part interior de la plaça, s’inclou un seguit de salons verds: espais de descans amb bancs enfrontats per promoure la interacció social i amb una geometria regular.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat “fem un pas més perquè la plaça d’Anna Bosch sigui una realitat. Un nou espai que s’emmarca dins de l’aposta decidida d’aquest govern per potenciar els espais verds de qualitat”.  L’alcaldessa ha afegit que “les ciutats han de ser espais per viure i conviure, i amb aquest nou espai ampliem els espais de convivència ciutadana amb una plaça pensada i dissenyada per a tots els molletans i les molletanes on es podran trobar espais per descansar, fer esport, anar a la zona lúdica amb els infants o a refugiar-se de la calor a les fonts i a les zones enjardinades durant l’estiu”.