Denuncien la mort d’un gos a Mollet a causa de substàncies químiques col·locades al carrer

El col·lectiu ciutadà MolletOPina va informar aquest diumenge que el dissabte va morir una gosseta per inhalació de pols química a l’Avinguda Rivoli de Mollet. Segons les imatges difoses per MolletOpina sobres aquest cas, la substància química s’hauria col·locat en la base del tronc d’un arbre situat en aquest carrer.

L’aplicació de substàncies químiques com el sofre al carrer per evitar els orins dels gossos és una pràctica expressament prohibida i sancionable i de fet l’Ajuntament de Mollet cada vegada que es detecta un cas ordena la seva neteja immediata, ja que les substàncies químiques suposen un perill per persones i animals.

MolletOPina indica que “un 10% dels amos siguin incívics no et dona dret a enverinar a un animal que bé podia haver estat un nen” i ha informat que exigirà la revisió de protocol (seguiment i multes) per a l’infractor.

MolletOpina demana a les autoritats locals “conscienciació i eficàcia en el protocol” i ja han demanat tenir una reunió de cara al setembre amb la regidora de benestar animal, Encarna Ortiz. MolletOPina, per tal de millorar la conscienciació sobre aquest tema de les substàncies químiques al carrer plantejarà a la regidora i a l’alcaldessa, que es faci un vídeo igual que es va fer amb els que no tiren aigua als orins dels gossos.