Ara Mollet ERC EUiA reclama al Govern de la ciutat mesures contra l’onada de calor

Enmig de la pitjor onada de calor d’aquest estiu, el Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-EUiA ha expressat la seva preocupació per la manca de mesures efectives per part del govern municipal per pal·liar els efectes d’aquest fenomen meteorològic extrem. A través d’una nota de premsa, el grup ha demanat l’implementació immediata de mesures com la gratuïtat del bus urbà i l’obertura gratuita de les piscines municipals, amb l’objectiu de minimitzar els riscos per a la salut i el benestar de la població.

Durant aquesta quarta onada de calor que assota la ciutat i el país, les temperatures han superat els 38 graus, mantenint-se per sobre dels 25 graus fins i tot durant la nit. Aquesta situació posa en perill especialment les persones treballadores, els infants, els ancians i altres grups vulnerables de la població.

El grup municipal ha criticat la falta de resposta adequada per part del govern municipal, destacant la no implementació de mesures ja utilitzades anteriorment, com la gratuïtat del servei de bus urbà durant episodis de calor extrem. Així mateix, s’ha ressaltat la absència de mesures com la gratuïtat d’accés a les piscines municipals, tot i que altres municipis de la comarca han posat en pràctica aquesta iniciativa.

En la nota de premsa, s’ha subratllat la importància de les mesures ja adoptades, com l’obertura de fonts ornamentals i l’adaptació d’equipaments municipals com la Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura com a refugis climàtics. No obstant això, s’ha assenyalat que aquestes mesures són insuficients i s’ha instat al govern municipal a prendre noves iniciatives per abordar de manera més completa els efectes de l’onada de calor.

El Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-EUiA ha fet una crida al govern municipal del PSC perquè posi en marxa immediatament la gratuïtat del servei de bus urbà i explorin altres mesures per afrontar l’actual episodi de temperatures extremes. A més a més, han demanat al govern que comenci a treballar en el desenvolupament d’un protocol d’actuació per a futurs episodis similars i que implementin les mesures aprovades dins dels pressupostos participatius de l’any 2022.

El grup ha conclòs la nota de premsa posant-se a disposició del govern municipal per treballar conjuntament en l’elaboració i implementació d’aquest protocol d’actuació, amb l’objectiu de garantir la preparació davant de situacions extremes com l’actual onada de calor.