Acabades les Eleccions Municipals 2023 mirem cap al futur a Mollet

Les Eleccions Municipals del 2023 han arribat a la seva fi, deixant enrere setmanes d’activitat febril per part del govern municipal de Mollet.

Durant les setmanes prèvies, hem estat testimonis d’una impressionant activitat desplegada pel govern municipal de Mollet: hem vist un augment en la intensitat de la neteja, força obres d’adequació dels passos de vianants i alguns començaments d’obres com els voltants de l’església i la plaça, encara sense nom, del carrer 11 de setembre, totes elles finançades amb els fons europeus Next Generation i encara per acabar.

També vam assistir, en plena campanya electoral, amb la visita de la ministra de Transports, a l’anunci que per fi s’encarregaria el projecte de desdoblament de l’R3 en el seu pas per la nostra ciutat. Una notícia esperada de fa més de 15 anys, i que veurem quan es concreta. I també s’ha promès a les entitats un gran projecte cultural a la Teneria.

No obstant això, ara estem observant com les obres queden aturades, els carrers i barris retrocedeixen al seu estat descuidat anterior i s’estan construint instal·lacions privades en terrenys públics.

Entre les expectatives amb les quals ens enfrontem, es troba l’esperança que la plaça al barri de l’Estació del Nord sigui finalment completada.

D’altra banda, tenim la nova plaça amb el nom de la nostra estimada primera alcaldessa democràtica, Anna Bosch, al barri de l’Estació de França. També estan en marxa projectes que no depenen del consistori, però que aquest hi té molt a dir com són la remodelació de l’estació de Renfe Mollet-Sant Fost i el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Santa Perpètua de Mogoda.

Ara és el moment que l’Ajuntament de Mollet prengui accions concretes i demostri que les promeses són per complir-les. També creiem important la implementació de polítiques que busquin la reducció progressiva de la contaminació i les males olors, i d’adaptació al canvi climàtic així com per a l’augment d’ajuts a les persones més vulnerables del municipi.

Cal tenir present que en l’última sessió plenària es va aprovar una moció de forma unànime promoguda per la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès i presentada pel nostre grup municipal Ara Mollet ERC-EUIA, que tractava sobre l’eliminació de l’amiant de les nostres edificacions i les ajudes al sector privat perquè ho puguin fer.

Tenim molta feina pendent, la ciutat necessita que ens hi posem i hi hem de ser tots per millorar la nostra ciutat i la qualitat de vida de la seva ciutadania. És hora de ser més feministes, més ecologistes i promoure una major justícia social.

Antonio López

Regidor del Grup Municipal d’ARA Mollet ERC-EUIA